Ana SayfaEkonomi2018 Troya Yılı Olacak!

2018 Troya Yılı Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, ülkemizi ziyarette bulunan turist sayısının bu yıl arttığını açıkladı.

Yunanistan’ın Selanik kentinde 33’üncü Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında Yunanistan-Türkiye Turizm İşbirliği konulu panelde açıklamalarda bulunan Aydın, Rusya ilk sırada yer alam üzere Almanya, İngiltere gibi pek çok ülkeden Türkiye’ye turist geldiğini, 2017’nin ocak ile eylül ayları arasındaki turist sayısının 26 milyona ulaşıldığını söyledi.

Yunanistan’ın ülkemize olan ilgisinin çok fazla arttığını söyleyen Aydın, Yunan vatandaşlarının turizm bölgesi olarak en çok tercih ettiğini 2. bölgenin Türkiye olduğunu, Yunanlıların gösterdiği bu ilgiden çok memnun olduklarını, yakın dönemde Yunanlıların Türkiye tercihinin ilk sırada yer alacağını inandıklarını söyledi.

2017’den Umut Var

Türkiye’de turizm sektörünün geride bıraktığımız 15 yıllık süreçte çok fazla ilerleme kaydettiğini söyleyen Aydın, 2002 yılındaki turist sayısının 13 milyon olduğunu, bu sayının 2015 yılında yaklaşık olarak 40 milyon olduğunu ve turizm sektöründe o yıl 32 milyar dolar değerinde gelir elde edildiğini söyledi. 2016 yılında turizm sektöründe olumsuzlukların olduğunu söyleyen Aydın, bu yıl tekrardan arttığını, Rusya ilk sırada yer almak üzere pek çok ülkenin Türkiye’yi tercih ettiğini, bu yılın ilk 9 aylık sürecinde 26 milyon turist ağırladığımızı açıkladı.

2018 Troya Yılı Olacak

2018 yılının bakanlık tarafından Troya Yılı olarak ilan edildiğini açıklayan Aydın, Troya’nın en çok bilinen antik kentlerden biri olduğunu, gelecek sene özellikle Troya kapsamında çalışmalarda bulunacaklarını, Yunanlılar Çanakkale’ye beklediklerini söyledi.

Sınır Kapıları İyileştirilmeli

Panel konuşmacıları arasında yer alan Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, iki ülkenin karşılıklı turist sayısında artış olması için ulaştırma alt yapısının gelişmesi gerektiğini, İzmir ile Selanik, Ankara ile Atina arasındaki uçak seferlerinin tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Hem kara hem de deniz sınır kapılarındaki fiziki koşulların daha iyi hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Okan, özellikle de İpsala-Kipi sınır kapısının daha da geliştirilmesi gerektiğini, ikinci köprü ile birlikte sınır girişinin hızlı bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.