Ana SayfaEkonomiHayvancılık Sektörü Canlanacak, İthal Hayvan Alımı Durdurulacak!

Hayvancılık Sektörü Canlanacak, İthal Hayvan Alımı Durdurulacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye hayvancılık sektörünün gelişmesi için MÜSİAD Başkanı Kaan’dan davet geldi. Hayvan varlığı sayısının yukarı taşınması gerektiğini ifade eden Kaan, yerli ırk yetiştirmenin önemini vurguladı.

Gaziantep’te MÜSİAD tarafından düzenlenen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş’in de katıldığı toplantıda, Türk hayvancılık sektörü masaya yatırıldı. Toplantıda konuşma yapan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, hayvancılık sektöründe yerli ırk yetiştirmenin önemini vurguladı. Konuşmasında “Yerli ırk üretecek babayiğitler arıyoruz.” diyen Kaan, dünya genelinde hayvancılık sektöründe önemli bir üretici konumunda olunmasının hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.

İthal et ve hayvan alışının artık sonlandırılması gerektiğini kaydeden Kaan, 2016 yılı içerisinde Türkiye’deki mevcut hayvan sayısının 14,3 milyon büyük baş, 44 milyon küçük baştan oluştuğunu belirten Kaan, bu sayının daha yukarı taşınması gerektiğini, küçük baş hayvancılığını yapan kişi sayısının azaldığını, buna bir dur diyerek rakamların daha yukarı taşınması gerektiğini belirtti.

Konuşmasında tarım ve hayvancılık konusunda oyun kurucu rolünde Türkiye’nin bulunması gerektiğini ifade eden Kaan, teknolojinin sektörün temel noktasına oturtulması gerektiğini, hayvancılık sektörü ile teknolojinin birlikte çalışması gerektiğini, geleneklere ek olarak çağdaş yöntemlerin de üreticiye öğretilmesi gerektiğini kaydetti.

Çalışmalarda Sona Gelindi, İthal Hayvan Devri Kapanacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye’deki mevcut kırmızı et tüketiminin her geçen gün arttığını ifade ederken, gelecek 3 – 4 yıllık süreç içerisinde ithalatın tamamen durdurulması adına bir hedef koyduklarını kaydetti. Küçük baş tüketiminin yerini büyük baş tüketimine bıraktığını kaydeden Daniş, bu durumun et sektöründeki tüketimin yüzde 90’lık kısmını büyük baş hayvanların oluşturduğunu, vatandaşın et tercihini büyük baş hayvandan yana kullandığını, ithalatı sıfıra indirgemek adına çalışmalarda sona gelindiğini kaydetti.

Konuşmasında buzağı kayıplarının azalması, meraların rasyonel bir şekilde kullanıma sunulması, süt üretimi konusunda damızlık hayvan sayısının yükseltilmesi ve hayvan hastalıkları ile mücadelenin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Daniş, önümüzdeki üç dört yıllık süreç zarfında ithal hayvanın tamamen sonlandırılması hedeflendiğini kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.