Ana SayfaSağlıkImmünoterapi nedir ? Kanser tedavi yöntemi olarak nasıl kullanılıyor ?

Immünoterapi nedir ? Kanser tedavi yöntemi olarak nasıl kullanılıyor ?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uzmanlara göre, kanser hücrelerinin hastanın bağışıklık sisteminin özel ilaçlarla daha etkin hale getirilerek yok edilmesi esasına dayanan, ancak mevcut yöntemlere göre daha yüksek maliyetli “immünoterapi”ye Türk hastaların da ulaşabilmesi için ülkenin daha çok bilimsel araştırmaya dahil edilmesi gerekiyor.

KKTC’de düzenlenen 1. Hematolojik İmmünoloji Kongresi kapsamındaki basın toplantısında, kanser tedavisinde “immünoterapi” ile ilgili gelişmeler konusunda bilgiler aktarıldı. Hematolojik İmmünoloji Derneği (HİD) Başkanı Prof. Dr. Osman İlhami Özcebe, immünoterapinin özellikle hematoloji alanındaki kullanımıyla ilgili bilimsel çalışmalar planlamak ve gelişmiş ülkelerdeki standartları yakalamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

HİD Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Şıvgın da immünoterapinin, hematolojik ve organ kanserlerinde son yıllarda giderek yaygınlaşan bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

Bu tedavinin, hastanın bağışıklık sisteminin daha da güçlendirilerek tümör hücreleriyle savaşma yeteneğinin artırılması esasına dayandığını aktaran Şıvgın, “ABD’de Obama’nın başlattığı ‘Kanser, aya yolculuk 2020 projesi’ kemoterapiden immünoterapiye dönüşüm sürecidir. Beş yıl içinde 20 bin hastada 20 tümör tipi için yeni immünoterapilerin klinik denemelerini uygulamayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda ülkemizde de bu yeni ilaçların hasta tedavisinde yer alması beklenmekte ve bazı ilaçlar erken erişim programları kapsamında özel izinler alınarak kullanılabilmektedir” diye konuştu.

TÜRKÖK BAŞARISI Kongrede, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay tarafından yürütülen TÜRKÖK Projesi özel oturumda ele alındı. Uzmanlar, uluslararası doku bankalarından sonuçların gelmesinin haftaları bulmasına rağmen, ulusal doku bankası TÜRKÖK’ten 24 saat içinde yanıt geldiğini bildirdi.

TÜRKÖK Projesi’nde 120 bin vericiye ulaşıldığı, bunların 81 bininin detaylı doku grubu taramalarının tamamlandığı ve sisteme yüklendiği açıklandı.

AA

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.