Ana SayfaEkonomiSGK Prim Borçları Siliniyor!

SGK Prim Borçları Siliniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Genel Sağlık Sigortasına ilişkin açıklama yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortasına ilişkin yapılan açıklama kapsamında  GSS tescili yapılmış olan fakat gelir testine hiç başvuruda bulunmayan, 1 Nisan 2017 tarihi itibari ile 12 aylık süreçte gelir testine başvuru yapanların sağlık sigortası primleri, yapılan gelir testi sonucu kapsamında tahakkuk ettirilecek.

1 Nisan 2017 tarihi öncesindeki dönem çerçevesinde prim borçlarına tahakkuk ettirilen ya da ettirilecek olan gecikme cezası ile birlikte gecikme zammı gibi alacaklardan, ödenmemiş olanların tahsilinden vazgeçilecek. Söz konusu tarihten önce tahakkuk ettirilmiş yahut ödenmemiş borçlar için ise tekrardan hesaplama yapılacak. 15 Temmuz sonrasında gazilik unvanı verilen kişiler için ise direkt olarak genel sağlık sigortalı olarak sayılacak.

Esnaf Vatandaşlara Kolaylık

Esnaf Ahilik Sandığı ödeneğinden yararlanan vatandaşlar da sağlık sigortalısı olarak sayılacak. Askerliklerini er ve erbaş olarak yapan vatandaşlar da genel sağlık sigortalısı yapılacak. Sigorta, terhis sonra 30 gün geçerli sayılacak.

Gazetelerde yayınlanan haberlere göre, bir evde kişi başı gelir eğer 592 liranın altında ise sağlık hizmeti için prim ödemesi yapılmayacak. Ancak evdeki kişi başı gelir 592 liranın üzerinde olursa geliri olan vatandaş 53 lira ödeme yapacak ve sağlık hizmeti alacak.

Lise ve Üniversite Mezunlarına 2 Yıl Ödeme Yok

Askerliği biten bireyler için 1 ay prim ödemeden ücretsiz sağlık hizmeti sağlanacak. Lise ve üniversite mezunları da prim ödemesi yapmadan 2 yıl sağlık hizmetinden yararlanacak. Sosyal güvenlik prim borçlarının ödemelerini yapamayan ve bu nedenle sağlık hizmetinden yararlanamayan esnaf vatandaşlar 53 lira ödeme yaparak sigortalı sayılabilecek. Ayrıca Genel sağlık sigortalısı sayılan kişilerin yakınları da bu kapsamda yer alacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.