Ana SayfaEkonomiAVM'lerin Ciro Endeksi Arttı, Ziyaret Endeksi Düştü!

AVM’lerin Ciro Endeksi Arttı, Ziyaret Endeksi Düştü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

AVM Endeksi’nin 2017 Eylül verileri açıklandı.

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi enflasyondan arındırılmadan bu yılın eylül döneminde geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslama yapıldığında yüzde 8,5 oranında artış meydana geldi. Bu artış ile ciro endeksi 216 puana çıktı.

3. Çeyrekte Yüzde 19,4 Arttı

AVM endeksi verileri bu yılın üçüncü çeyrek döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 oranında yükseldi. Bu yükseliş ile 2017 3. çeyrek döneminde endeks 228 puana çıktı.

2017 eylül döneminde AVM’lerde kiralanabilir alanlara bakıldığında metrekare başına düşen ciro İstanbul’da 958 Türk Lirası, Anadolu’da 731 Türk Lirası olarak açıklandı. Türkiye geneli metrekare verimliliği incelendiğinde ise 822 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. Çeyrek bazda metrekare verimliliği ise 870 Türk Lirası olarak kayda geçti. Söz konusu rakam enflasyondan arındırılmadan geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 19,3 oranında yükseldi.

Teknoloji Kategorisi İlk Sırada!

Açıklanan verilerde kategori bazında değerlendirme yapıldığı zaman ciro artışının en fazla yaşandığı kategori teknoloji oldu. Teknolojide ciro artışı yüzde 38,5 olarak kayıtlara geçti. Geçen yılın aynı dönemi ile kategori bazlı kıyaslama yapıldığında yiyecek ve içecek grubu yüzde 12,8 oranında, giyim grubu yüzde 0,9 oranında, ayakkabı grubu yüzde 0,5 oranında, diğer gruplarda ise yüzde 13,7 oranında yükseldi. Hipermarket kategori cirolarına bakıldığında ise diğerlerinin aksine düşüş gözlemlendi. Söz konusu kategorinin cirosu geçen yıla göre yüzde 1,2 düştü.

Ziyaret Endeksi Azaldı!

2017 3. çeyrek dönemdeki ziyaret endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 oranında düştü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AYD Başkanı Hulusi Belgü, ciro endeksinde meydana gelen sürdürebilir yükselişin gündem etkisini taşıdığını, okulların açılması ile beraber ciro endeksinin yüzde 8,5 yükseldiğini, bunun yanı sıra eylülde açıklanan enflasyon oranının yüzde 11,20 seviyesinde bulunduğunu, çeyrek bazlı değerlendirme yapıldığında ise yüzde 19,4’lük yükselişin asıl nedeninin geçen sene yaşanan darbe girişimi olduğunu, geçen sene bu dönemlerde sadece yüzde 1,6 oranında artış görüldüğünü söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.