Ana SayfaGündemGaranti Bankası ASELSAN’ın Gerisinde Kaldı!

Garanti Bankası ASELSAN’ın Gerisinde Kaldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk savunma sanayisinin en önemli şirketlerinden olan ASELSAN, borsada Garanti Bankası’nı geçerek Borsa İstanbul’da ilk sıraya oturması gündem haberleri arasında yer aldı.

ASELSAN Zirveye Yerleşti

Türkiye’de savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalardan olan ASELSAN, tasarladığı ve ürettiği son teknolojilerin kullanıldığı sistemler ve cihazlar ile dünyanın pek çok ülkesine ulaşıyor. ASELSAN’ın hisseleri Borsa İstanbul’da da zirve yaptı. Dün İstanbul Borsa’sında zirvede yer alan bankaları da geçerek birinci sıraya yerleşti. Şirket, BIST  100 Endeksi’nde halka açık olan en değerli şirket olmayı başardı.

Garanti Bankası’nı Geride Bıraktı

ASELSAN tarafından gerçekleştirilen yükselişle birlikte Borsa İstanbul’un en değerli şirketi  unvanı ile ilk sırada yer alan Garanti Bankası da ikinciliğe geriledi. Dün itibariyle borsada yapılan ilk işlemlerde ASELSAN hisseleri 45.6 Türk Lirası’na yükseldi. ASELSAN’ın piyasa değeri de borsadaki yükselişten sonra 43.6 milyar Türk Lirası’na çıkmış oldu. Şirket uzun süredir BIST 100 Endeksi’nde ilk sırada yer alan Garanti Bankası’nın ikinci olmasına neden oldu.

Garanti Bankası’nın Hisseleri de Arttı

ASELSAN’ın hisselerindeki artışla birlikte borsada ikinciliğe gerileyen Garanti Bankası’nın hisseleri de değer kazandı. Bankanın ardından borsada ilk değerli şirketler listesinin üçüncü sırasında Koç Holding 43 milyar Türk Lirası değeriyle, dördüncü sırada Akbank 39.4 milyar Liralık değeriyle yer aldı. Bu yılın başından itibaren ASELSAN hisselerinde yüzde 245’lik artış sağlandı. Şirketin toplam piyasa değeri 11.2 milyar dolara ulaştı. Garanti Bankası’nın piyasa değerinde de artış görüldü ve banka 11.1 milyar dolar değeri buldu.

ASELSAN’ın Net Karında Artış        

ASELSAN’ın net karı da bu yılın ilk 3 aylık periyodunda arttı. 2016 yılının aynı periyoduna göre 1.5 kat artış gösteren ASELSAN’ın net karı 2017 yılında bu dönemde 389.1 milyon Türk Lirası’na erişti. ASELSAN tarafından bu yılın onuncu ayının sonunda açıklanan finansal verilere göre 2017 yılının temmuz – ağustos aylarını kapsayana dönemde satış gelirlerinin de ikiye katlanarak 2.1 milyar liraya ulaştığı öğrenildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.