Ana SayfaGündemBDDK’dan Bankacılık Sektöründe Yeni Düzenleme!

BDDK’dan Bankacılık Sektöründe Yeni Düzenleme!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) “Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Hakkında Yönetmelik”inde yeni bir düzenleme gerçekleştirdi.

BDDK tarafından bankaların kısmi olarak bölünmesi için izlenilen şartlarda yeni düzenleme yapıldı. Kısmi bölünmeler için bankaların “Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Hakkında Yönetmelik”inde belirtilen maddelerin uygulanmaması yönünde karar alan BDDK, değişikliği Resmi Gazete’de yayınladı.

Kısmi Bölünme Tanımı Yönetmeliğe Girdi!

Bankaların bölünmesi konusunda önemli bir değişiklik gerçekleştiren BDDK, artık bölünen bankaların ortaklarının devralan yeni şirketlerde payları ve hak sahipliği olması durumunu kısmi bölünme olarak nitelendirirken, bankanın tüzel kişiliğini sonlandırdıktan sonra sahip olduğu mal varlığını birden çok bölüme ayırarak, birden fazla bankaya, finansal kuruluşa ya da diğer anonim şirketlere devredilmesi konusunu da tam bölünme olarak tanımladı.

Düzenleme içerisine önemli bir madde ekleyen BDDK, kısmi bölünme gerçekleştiren bankaların sahip oldukları ödenmiş sermaye miktarı için, kanun tarafından belirlenen asgari sermayeden az olunması halinde ise, kalan eksik tutarın en geç üç ay içerisinde banka ortakları tarafından, bölünen banka için nakit olarak aktarılması şartı ile karşılanması yönünde de taahhütte bulunulması gerekiyor.

Bahsi geçen yönetmelikten aynı zamanda bölünmüş olan bankaya ve bankaların ortaklarına verilecek olan hisseler için, ölçünün artırılması kuralı da çıkartılırken, sermayenin bölünen bankanın ortaklarına sağlanacak olan hisselerin ölçüsünde artırılacağını belirtildi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Başkanı Akben, düzenleme için Türk Ticaret Kanunu’nda müsaade olduğunu, BDDK’nın da Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu olarak bu düzenlemeyi hayata geçirdiğini, bu sayede bankaların bölünmeleri için Türk Ticaret Kanunu’na göre bir engel kalmadığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.