Ana SayfaEkonomiUcuz Et İçin Yeni Hamle: Yerli Üreticilere Destek Geliyor!

Ucuz Et İçin Yeni Hamle: Yerli Üreticilere Destek Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın hamleleri ile hayata geçen ve Et ve Süt Kurumu’nun belirli market zincirlerine ucuz ithal et sunması sonrasında başlayan süreç için üçüncü aşamaya geçiliyor. 30 Türk Lirası civarında satılmaya başlanılan ucuz et için yeni aşamada yerli üreticiye destek verilecek!

Kasapların ve yerli üreticilerin girişimleri sonuç vermeye başlıyor. Et ve Süt Kurumu’ndan A101 ve BİM’e sunulan kilogramı 29 Türk Lirası’ndan kıyma ve kilogramı 31 Türk Lirası’ndan kuşbaşı uygulamasının devamı niteliğinde olan aşamada yerli üreticiler için yeni destek programları hazırlanmaya başlıyor.

Sürecin başlaması ile birlikte ilk etapta Migros, kendi çalışmaları ile aynı fiyattan et satışına başlamış, devam eden süreçte rekabet edilebilir bir ortama kavuşmak için kasaplar da fiyatlarda indirim gerçekleştirmişti. Bu süreçten olumsuz etkilenen tek taraf ise yerli üreticiler olmuştu.

Dar gelirli vatandaşın sofrasında et bulunması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından atağa geçilen “ucuz et uygulaması” için yeni bir hamle de yerli üreticiler için geldi. Yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte yerli üreticiliğin geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar arasında üreticilere ahır desteği, yem desteği ve kredi desteği gibi önemli destekler sunulacak.

İşte Yerli Üreticiye Sunulacak Destekler!

Küçük aile işletmeleri olarak bilinen işletmelerin Türkiye’nin her yerinde gelir seviyesinin yükselmesi için sıfır ya da düşük faizli kredi sunulmasına ek olarak, bu işletmelere hayvan yemi, ahır gibi birçok destek tam 3 yıl süre ile sunulacak.

Programın ilk aşamasında 25 bin damızlık yetiştiriciliği yapan işletmeye destek sunulurken, bu işletmelere 5 adet büyükbaş, 30 adet küçükbaş hayvan verilecek. Aynı zamanda işletmelerin bu hayvanların geliştirilmesi ve bakılması için uygun alanlar yaratılması konusunda da üreticilere destek sağlayacak olan Bakanlık, ahır yapımlarını da üstlenecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.