Ana SayfaGündem2000 ve Sonrasında Emekli Olanlar: Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor!

2000 ve Sonrasında Emekli Olanlar: Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anayasa Mahkemesi tarafından alınacak karar sonrasında intibak zammı için onay alınırsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon emekli için yeniden maaş hesaplaması yapılacak!

5 Milyon Emekliyi İlgilendiriyor!

2000 yılında ve sonrasında emekli olan vatandaşlar için intibak zammı adına gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrildi. Anayasa Mahkemesi’nin intibah için onay vermesi halinde yaklaşık 5 milyon emekli vatandaşın aldıkları tekrar hesaplanacak. Bu hesaplama ile birlikte emekli maaşlarına 355 Türk Lirası’na kadar varan artış yapılabilecek.

Yargıtay Olumsuz Karar Vermişti

Anayasa Mahkemesi’nin intibak için onay vermesi halinde maaşlar tekrar hesaplanırken, bu hesaplama esnasında, bir önceki intibak döneminde olduğu gibi 355 Türk Lirası’na kadar varan zamlar gündeme gelecek. Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınan konu, daha öncesinde Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından haklı bulunsa da Yargıtay’dan ve İdare Mahkemesi’nden olumsuz yanıt almıştı.

İlk İntibakta Zamlar 355 Türk Lirası’nı bulmuştu

Geçtiğimiz yıllarda yapılan ilk intibak ile 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK’lının maaşları tekrar hesaplanırken, bu maaşlar için 50 Türk Lirası ile 355 Türk Lirası arasında bir artış olmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin 2000 yılı öncesi için intibak düzenlemesinin yürürlük maddesini iptal etme yönünde bir karar alırsa, vatandaşların tek tek dava açmasına gerek kalmadan yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşları yeniden hesaplanacak.

Konu hakkında Anayasa Mahkemesi’nden olumsuz bir yanıt çıkması halinde ise intibak için yargı yolu tamamıyla kapanmış olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.