Ana SayfaEkonomiTürkiye Ekonomisini Düzene Sokacak Adımlar Şekilleniyor!

Türkiye Ekonomisini Düzene Sokacak Adımlar Şekilleniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enflasyonun yükselmesi, yaşamın pahalılaşması ve piyasaların şoklar yaşamaya devam etmesi sebebiyle hükümetten yeni tedbirleri devreye sokması bekleniyor.

Üretim konusunda destek sağlayarak fiyat artışının önünü kesmeyi planlayan hükümet, istihdam teşviklerini de revize edecek. Aynı zamanda hayat pahalılığının önüne geçebilecek tedbirler için her bakanlıktan çalışma gelecek.

Üreticiler Desteklenecek, Her Bakanlık Çalışma Yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm bakanlıklara verilen talimat doğrultusunda her bakanlık yaşam pahalılığını en aza indirgeyebilmek adına çalışmalara başladı. Her bakanlık tarafından hazırlanacak olan çalışmalar bir araya getirilerek üreticilerin desteklenmesi, bu sayede tüketim mallarının ucuzlaması gibi bir hedef gerçeğe dönüştürülecek.

2018’in İlk Hedefi Enflasyon Artışını Durdurmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmalar yapmaya başlayan ekonomi bakanlıklarının 2018 yılı için ana hedefi enflasyon artışını durdurmak olacak. Reel sektöre ek olarak küçük işletmelerin rahatlaması için de çalışmalar yürütecek olan bakanlıklar, işsizlik oranının düşürülmesi ve tek hanelere indirilebilmesi amacıyla teşvikler oluşturmaya devam edecek.

Çekirdek Enflasyon İçin Komisyon Kurulacak

Çekirdek enflasyonu tetikleyen ürünleri yakın takibe olacak olan Hükümet, bu konuda bir komisyon kurarak tedarik zincirlerindeki halka sayısını azaltarak, tedbirler alacak. Anlık olarak yaşanabilen fiyat değişimleri konusunda da çalışmalar yapılarak tedbirler hızlı bir şekilde devreye sokulacak.

Faiz Görüşmeleri Devam Edecek

İlerleyen günlerde reel sektör için kredi imkânlarında genişletilme çalışması yapılması ve faiz oranlarının düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile ekonomi yönetimi bir araya gelecek. Yapılacak olan bu görüşmede; turizm teşvikleri, ihracat teşvikleri, bürokrasi aşamalarında azaltma, yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin artırılması, lobi faaliyetleri gibi çalışmalar masaya yatırılacak.

2018’de Varlık Fonu Etkinleşecek

Kamunun borç yapması yerine farklı alanlardan kaynak arayışı gerçekleştirecek olan hükümet, bu kapsamda Varlık Fonu’nu devreye sokmayı planlıyor. 2018 yılında Türkiye ekonomisini daraltmadan, hem vatandaşı rahatlatacak, hem de üretim alanında yükselmeler sağlayacak politikaların devreye sokulması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.