Ana SayfaGündemKatılım Bankaları Büyümeye Devam Ediyor!

Katılım Bankaları Büyümeye Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İlk üç çeyreklik dönem içerisinde katılım bankaları arasında elde edilen kâr tam olarak 1,2 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

Katılım bankaları tarafından elde edilen kâr 2017 yılının ilk 9 aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla tam yüzde 31 oranında artış gösterdi. Bankaların elde ettikleri toplam kâr miktarı ise 1 milyar 164 milyon Türk Lirası tutarına ulaştı.

Türkiye’de hizmet veren katılım bankalar arasında; Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası’nın konsolide olmayan toplam aktif büyüklükleri de Eylül ayı sonu itibariyle 148 milyar 214 milyon Türk Lirası’na ulaşırken, bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 12 oranında artış gösterdi.

Katılım bankacılığı sektörünün net kârı, 2016 yılının 9 aylık döneminde 880 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçerken, bu yılın aynı döneminde elde edilen net kâr miktarı yüzde 31 oranında artış yaşayarak 1 milyar 164 milyon Türk Lirası’na kadar ulaştı.

Katılım Bankacılığı Lideri Kuveyt Türk!

9 aylık dönem içerisinde en fazla net kâr 554 milyon 673 bin Türk Lirası tutarındaki net kâr ile Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan gelirken, ikinci sırada 278 milyon 964 bin Türk Lirası ile Finans Katılım Bankası, üçüncü sırada 141 milyon 117 bin Türk Lirası net kâr ile Albaraka Türk Katılım Bankası, dördüncü sırada 98 milyon 592 bin Türk Lirası net kâr ile Ziraat Katılım Bankası ve beşinci sırada 90 milyon 974 bin Türk Lirası net kâr ile Vakıf Katılım Bankası yer aldı.

Eylül ayı sonu itibariyle 54 milyar 570 milyon Türk Lirası tutarındaki aktif büyüklüğe ulaşan Kuveyt Türk, aynı zamanda bu alanda da lider konumunu korurken, sıralama elde edilen net kâr miktarı ile aynı şekilde gerçekleşti.

Genel bankacılık sektörü üzerinde aktif büyüklük olarak katılım bankalarının elde ettiği pay ise yüzde 5 düzeyine yaklaşırken, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ekim ayı sonu itibariyle katılım bankaları şube sayısının bin 2 şubeye yükseldiğini, çalışan sayısının da 14 bin 917 kişi olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.