Ana SayfaDiğer İş İlanları2018'de THY 7.000 Yeni Personel Alacak!

2018’de THY 7.000 Yeni Personel Alacak!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, kurumun gelecek dönemde 7 bin kişilik istihdam alanı oluşturacağını ön gördüklerini ifade etti.

Aycı, yaptığı açıklamada Türkiye’nin ve Dünya’nın oldukça zor bir dönemden geçtiği, bölgede büyük zorluklar yaşandığını, Türkiye’nin büyük bir başarı ile zorlukların üzerinden gelmeye devam ettiğini ifade ederken, Türk Hava Yolları’nın uluslararası yolcu taşımacılığı alanında yolcu profili bakımından altıncı sırada olduğunu, Türkiye ekonomisinin uçak sayısı ve pazar payı ile ilk altıda olmamasına rağmen, uluslararası yolcuların güvendiği ve uçuş tercihi yaptığı havayolu sıralamasında ilk altı da yer aldıklarını ifade etti.

2017 yılında büyük bir başarı elde etmelerine rağmen “her şey toz pembe değil” diyen Aycı, dünyanın önemli bir kur dalgalanmaları ile boğuştuğunu, bu durumun önemli ölçüde bölgeye yansıdığını, bu durumun bir şekilde yönetildiğini, kur etkilerini hariç tutarak bilançoya bakıldığında rekorlar kırıldığının ortaya çıktığını, faaliyet kârının ortaya çıkmasının herkes için memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Başvurular İnternet Üzerinden Yapılacak!

2018 yılına dair istihdam planları hakkında açıklamalarda bulunan Aycı, şu anki rakamın 3.500 çalışan durumunda olduğunu, 2018 yılının 2017 yılına benzer bir şekilde ilerlemesi halinde bu istihdam rakamının 7 bin çalışan kadar çıkabilmesini umduklarını ifade etti. Bu istihdamların yüzde 40’lık kısmının anonim ortak olduğu, yüzde 60 ila 65’lik kısmının da iştirak şirketlerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Aycı, 2018 için 7 bin istihdam rakamının mümkün olduğunu ifade etti.

Türk Hava Yolları personel alım ilanı için başvuruların yüzde 95’lik kısmının internet vasıtası ile gerçekleştirildiğini ifade eden Aycı, düzenlenen personel alım sınavında başarı gösteren kişilerin işe alımının gerçekleştirildiğini; 2018 yılında açılacak kadrolar arasında pilot, kabin memuru, teknisyen ve hizmetli görevlileri olacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.