Ana SayfaGündemTürkiye'nin Otomobili Projesi Öncesinde Altyapı Çalışmaları Tamamlanmalı!

Türkiye’nin Otomobili Projesi Öncesinde Altyapı Çalışmaları Tamamlanmalı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin otomobili projesi, Türkiye’de önemli yeniliklerin kapısını açacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, milli otomobil projesinin aşamasında elektrik şebekesi için de altyapıların yenilemeye gidileceğini, elektrik depolama merkezlerinin hayata geçirileceğini ifade etti.

Türkiye’nin otomobili projesinde üretilecek otomobilin elektrikli motora sahip olacağı, geçtiğimiz gün Kıraça Holding’in CEO’su İnan Kıraç tarafından açıklanmıştı. Milli otomobil projesinde üretilecek otomobilin elektrikli olarak üretilmesi, birçok ek yatırım ihtiyacını da beraberinde getirecek. Bu yatırımlar arasında elektrikli otomobil için şarj istasyonları da oldukça önemli bir konuma sahip.

2021 yılında satışa sunulması planlanan milli otomobil projesinde altyapı çalışmalarının hız kazanması gerektiğini vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, piyasaya adım atmak için oldukça uygun bir zaman olduğunu, 10 sene kadar önce bu atılımın gerçekleştirilmesinin oldukça zor olduğunu, içten yanmalı otomobil sektörü için fırsatların kaçırıldığını, elektrikli otomobil pazarında aktif olamk için ise zamanın doğru seçildiğini ifade etti.

Konya’da ve Şanlıurfa’da Elektrikli Otomobil Hizmet Veriyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Konya ve Şanlıurfa belediyelerinde elektrikle çalışan otobüslerin hizmet verdiğini, bu otomobillerin hem daha ekonomik, hem de çevreci olduğunu ifade etti. Konya belediye başkanı ile bir görüşme yaptığını ifade eden Özlü, elektrikli otobüsler ile günde 300 kilometre yol yapıldığını, benzinli bir otobüsün 12 Türk Lirası yakıt harcadığını, elektrikli otobüsün ise 1 Türk Lirası yaktığını,  bu tasarrufun oldukça önemli olduğunu ifade etti. Özlü, içten yanmalı motorlu otobüslerin 4 bin parçadan oluştuğunu, elektrikli otomobillerde kullanılan parça sayısının ise 3 bin parça olduğunu ifade ederken, elektrikli otomobil aşamasında arıza yaşandığında işçilik maliyetlerinin düşeceğini, elektrikli otomobilin her yönü ile diğer otomobil türlerinden daha kârlı olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.