Ana SayfaGündemMerkez Bankası'nın Rezervleri Yüzde 5,2 Büyüdü!

Merkez Bankası’nın Rezervleri Yüzde 5,2 Büyüdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2017 yılının Ekim ayına dair “Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi” verilerini yayınladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2017 yılının Ekim ayında, bir önceki aya oranla sahip olduğu resmi rezerv varlıklarında yüzde 5,2 oranında yükseliş yakaladı. Merkez Bankası’nın sahip olduğu resmi rezerv varlıklar bu yükseliş ile 117,8 milyar Dolar seviyesine kadar ulaşmış oldu.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, bankanın sahip olduğu resmi rezervlerin yaşadığı yükselişte bir önceki aya göre yüzde 5,2 oranında artış sağlayan döviz varlıklarının 94,7 milyar Dolar seviyesine ulaştığı, altın cinsinden olan resmi rezerv varlıkların ise yine bir önceki aya göre yüzde 5,6 oranında değer artışı yaşayarak 21,6 milyar Dolar seviyesine ulaştığının bilgileri paylaşıldı.

Döviz Yükümlülükleri Yüzde 9,3 Büyüdü!

Vadesine 1 yıl ve daha az kalmış olan Merkezi Yönetim Döviz Yükümlülükleri ve Merkez Bankası’nın daha öncesinde belirlenmiş olduğu döviz yükümlülükleri bir önceki aya göre tam yüzde 9,3 oranında artış sağlayarak 12,4 milyar Dolar düzeyine ulaştı. Bu yükümlülükler arasında döviz krediler, menkul kıymetler ve kredi mektuplu döviz tevdiat hesapları yer aldı. Bu tutarın 8,3 milyar Dolar’ını anapara oluştururken, 4,1 milyar Dolar’ı da bahsi geçen krediler için ortaya çıkan faizlerden oluşuyor. 12,4 milyar dolarlık anapara ve faiz toplamının 1 ay içerisinde ödenecek miktarı 1,2 milyar Dolar olurken, 2 ila 3 ay vadesi olanlar 1,5 milyar Dolar’a, 4 ila 12 ay arasında vade süresi olanlar ise 9,7 milyar Dolar’a tekabül ediyor.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, bahsi geçen döviz yükümlülüklerin Hazine garantili olan dış borçlardan ve bankacılık sektörü tarafından oluşturulan döviz ve altın cinsinden olan zorunlu karşılıklar ve akreditiflerden oluştuğu ifade edilirken, bu yükümlülükler de bir önceki aya göre yüzde 2,8 oranında bir artış yaşayarak 65,9 milyar Dolar seviyesine kadar yükseldi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.