Ana SayfaEkonomi4-10 Aralık Haftasında Piyasalar Hangi Verileri Takip Edecek?

4-10 Aralık Haftasında Piyasalar Hangi Verileri Takip Edecek?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasım ayının bitmesi ile birlikte gözler 2017 yılının son ayına çevrildi. Beklenen enflasyon rakamları, yıl boyunca elde edilebilen büyüme oranları gibi oranlar için son dönem olan Aralık ayında piyasalar hangi verileri izleyecek?

Küresel piyasalarda yaşanan gergin ortam devam ediyor. Türk piyasalarındaki mevcut gerginlik, gündemde olan dava süreci sebebiyle bir tık daha fazla olsa da, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bankalarımızın arkasındayız” açıklaması, sektör ve piyasalar için oldukça önemli bir konuma sahip.

Borsa İstanbul Kasım’da Yüzde 5 Düştü

Bir önceki ay içerisinde yüzde 5’in üzerinde değer kaybı yaşayan Borsa İstanbul’a yakın oranlarda yükseliş yaşayan Dolar kuru eşlik etti. Son periyotlarda borsayı ağırlıklı olarak siyasi riskler yönetirken, mevcut olan dava sürecinin uzuyor olması da piyasalar için farklı riskleri beraberinde getiriyor.

Yarın başlayacak olan haftada piyasaların ilk takip edeceği verilerden bir tanesi enflasyon verisi olacak. Haftanın son işlem gününde ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri etki yaratırken, devam eden dava sürecinin etkileri de hafta içerisinde piyasalara yön verecek etkiler arasında olacak gibi gözüküyor. Bir sonraki haftada ise üçüncü çeyrek dönemine dair Türkiye’nin büyüme verileri açıklanacak iken, Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararının da bir sonraki dönem içerisinde olacak olması, sonraki haftanın önemini birkaç tık daha artırıyor.

Küresel Piyasalarla Türkiye Piyasalarının Gündemleri Farklı

Küresel piyasalarda son dönemlerde kendini hissettiren iyimserlik havası, Türkiye’nin sahip olduğu gündem gereği Türk piyasalarına yansımasa da son dönemde Türkiye’nin risk priminin bir nebze düşmesi ve yabancı yatırımcıların bakışının yumuşaması, gözlerin 14 Aralık tarihinde açıklanacak olan faiz kararına çevirmiş durumda.

Son periyotlarda FED tarafındna alınan bilanço küçültme ve faiz artışı yapma kararları sebebiyle yatırımlar gelişmekte olan piyasalardan, gelişmiş piyasalara kaymaya başladı. Risk iştahı sahip olduğu konumu korurken, gelişmekte olan ülke piyasalarına da fon akışı devamını koruyor. Son günlerde Trump’ın danışmanının yaptığı itiraflar sebebi ile değer kaybı yaşama eğilimi gösteren Dolar, Türk Lirası karşısında da yükseliş hızını azaltmış durumda. Gelecek hafta için ilk destek konumları 3,90 seviyesi olarak gözükürken, bir sonraki destekler de 3,84 seviyesi olarak yorumlanıyor. Dolar için direnç konumları olarak da 3,98 ve 4,10 seviyeleri sırası ile beklentiler arasında yer alıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.