Ana SayfaGündemNakdi Krediler 2017'de Yükseldi!

Nakdi Krediler 2017’de Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bu yılın ilk 10 ayına dair kredi miktarları hakkında açıklamada bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan bilgilere göre, 2017 yılının ilk 10 aylık sürecinde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 24,6 oranında daha fazla nakdi kredi temin edildiği ifade edildi. Nakdi kredilerin üç sektör haricinde tüm sektörlerde arttığını ifade eden BDDK, bu kredilerin 2,1 trilyon Türk Lirası seviyesine ulaştığını, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakamın 1 trilyon 691 milyar 674 milyon 150 bin Türk Lirası düzeyinde olduğunu ifade etti.

En Çok Yükselme Balıkçılık Sektöründe Oldu!

2017 yılının Ocak – Ekim döneminde kullanılan nakdi krediler, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 24,6 oranında artış sağlarken, en fazla kredi temin edilen sektör yüzde 17,9’luk pay ile imalat sanayisi sektörünün olduğu ifade edildi. İkinci sırada yüzde 15,9 oranında paya sahip olan toptan ve perakende sektörü yer alırken, bu iki sektör için verilen nakdi kredilerin toplam payı da yüzde 33,9’a tekabül etti. Oranlar miktara çevrildiğinde ise imalat sanayisinin temin ettiği nakdi kredi miktarı 378 milyar 264,1 milyon Türk Lirası olurken, toptan ve perakende sektörü için verilen kredi miktarı da 335 milyar 956,5 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

En fazla artış sağlayan sektör ise, bir önceki yıla göre temin ettiği kredileri yüzde 56,2 oranında artıran balıkçılık sektörü oldu. Balıkçılık sektörüne bu yılın on aylık diliminde verilen kredi miktarı 2 milyar 39 milyon 526 bin Türk Lirası’na ulaştı. En fazla artış sağlayan ikinci sektör yüzde 41,3 ile emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik faaliyetleri olurken, bu sektörün temin ettiği toplam kredi miktarı da 110 milyar 912 milyon 366 bin Türk Lirası’na ulaşmış oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.