Ana SayfaSigortaAraç Sahipleri Dikkat! Trafik Sigortalarına Yüzde 5+5 Zam Geliyor!

Araç Sahipleri Dikkat! Trafik Sigortalarına Yüzde 5+5 Zam Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Döviz kurlarında yaşanan yükseliş sebebi ile yedek parça fiyatlarının mesnetsiz yükselmesi ve geçtiğimiz aylarda baş gösteren dolu felaketi sebebi ile mali problemler içine düşen sigorta sektörü, trafik sigortasına yeni bir düzenlemenin kapısını aralıyor.

2015 yılında adeta rekor düzeye ulaşan Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarına, bu yılın Nisan ayı itibariyle bir tavan fiyat uygulaması getirilmişti. Maksimum fiyat olarak dört yıl üst üste kaza yapmayan sürücülerin yer aldığı yedinci basamakta İstanbul’da 470 Türk Lirası tutarında tavan fiyat uygulaması yapılırken, bu rakam diğer şehirler için 444 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Enflasyona karşı sektörün direncini koruyabilmek adına ilk etapta aylık yüzde 1 oranında zam yapmaya başlayan sigorta şirketleri, Eylül ayı itibariyle zam oranını yüzde 1,5 civarına çıkartmıştı. Ortalama tavan fiyatı, Nisan ayından bu döneme kadar yapılan enflasyon zamları sebebi ile yüzde 10 oranında artış sağlamış oldu. İyi sürücüler için İstanbul’da uygulanan zam 47,0 Türk Lirası olurken, Türkiye genelinde de 44,4 Türk Lirası artarak 488 Türk Lirası ve 517 Türk Lirası sınırına dayanmış oldu.

Yeni Yılda Yüzde 5+5 Zam!

Sigorta sektörü tarafından Zorunlu Trafik Sigortası’na yapılan zamlar bununla da sınırlı kalmadı. Yedek parça fiyatlarının döviz kurları sebebi ile yükselmesi ve İstanbul’da son dönemlerde yaşanan dolu ve sel felâketleri sebebiyle fiyatların yükselmesi, sigorta sektörünü oldukça zor durumda bıraktı. Yaşanan felaketlerin maddi boyutu sigorta sektörü için 520 milyon Türk Lirası’na mal olurken, yeni yılda tavan fiyatların yüzde 5 oranında artırılması bekleniyor.

Günümüzde 550 Türk Lirası seviyesinde bulunan İstanbul için iyi sürücü tavan fiyat uygulaması, gelecek zam ile birlikte yüzde 5 yükselerek 577,5 Türk Lirası’na ulaşacak. Uygulanacak olan bu yüzde 5’lik zam sonrasında sigorta sektörü yılın ikinci yarısı itibariyle bir yüzde 5’lik zam daha yapmayı planlıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.