Ana SayfaGündemDevlet Korumasında Olan Çocuklar için Mesleki Eğitim Projesi!

Devlet Korumasında Olan Çocuklar için Mesleki Eğitim Projesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği, Ankara’da istismar ve ihmal sebebi ile devlet koruması altına alınan 13 ile 18 yaş arasındaki kızların hayata tutunabilmeleri için tıbbi sekreterlik ile kuaförlük eğitimleri veriliyor.

Yapılan eğitimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Hülya Kartal, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığı ile Mesleğim Var Geleceğim Var ve Kızlara Değer Geleceğe Değer adlı 2 tane proje yürüttüklerini, projelere ilişkin olarak 40 kız çocuğuna akıl oyunları, değerler, drama gibi eğitimler verdiklerini söyledi.

Kartal: Amacımı Değerlerinin Farkında Olan Gençler Yetiştirmek!

Söz konusu projeye 4 sene önce Sağlıklı Toplum İçin Değerli Gençlik teması ile başladıklarını söyleyen Kartal, 4 yıldan bugüne kadar verimli çalışmalarda bulunduklarını, söz konusu projeye Ankara’da çocuk destek merkezinde devam ettiklerini, kız çocukları ile iletişim halinde olacak, onları eğitecek personellerin de aynı eğitimleri almasını sağladıklarını, katılım gösterdikleri tüm kurumlara atölyeler açtıklarını, bunların tüm tefrişatlarını yaptıklarını, tüm ihtiyaçların da karşılandığını söyledi. Sonrasında da 1 yıllık eğitim verip, 2. yılda da eğitimleri devam ettirmeye çalıştıklarını söyleyen Kartal, amaçlarının değerlerinin farkında olan, hem kendisi ile hem de çevresi ile her zaman uyumlu olan gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Devlet koruması altına alınanların istihdam edilebilmeleri için 2 sene devlet korumasında bulunmaları gerektiğini söyleyen Kartal, ancak bu süre zarfından önce 18 yaşlarını dolduran ve kurumla ilişkilerini kesen geçlerin herhangi bir meslek sahibi olmadıklarını ve hayatlarına devam edebilmeleri için zorluklardan geçtiklerini söyledi.

Kartal: ATO ile Görüşme Yaptık, Projeyi Birlikte Yürütüyoruz!

Gençlerin istihdam problemlerini çözmek için ATO ile görüşme yaptıklarını söyleyen Kartal, odanın projeye ortak olduğunu, söz konusu projenin bu yıl yenilendiğini, şimdi ise kuaförlük ve tıbbi sekreterlik atölyesinin açıldığını, bilgisayarların alındığını, tefrişatlar yapıldığını söyledi. 3 aydır eğitim yaptıklarını ve 40 çocuğa da eğitim verdiklerini söyleyen Kartal, projenin 10 ay devam edeceğini, mayıs ayında sona ereceğini, her bir çocuk ile 3 sene çalışmayı hedeflediklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.