Ana SayfaGündemTemel Yeterlilik Testi Örnek Kitapçığı Yayınlandı!

Temel Yeterlilik Testi Örnek Kitapçığı Yayınlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

ÖSYM tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak Temel Yeterlilik Testi (TYT) için örnek soru kitapçığı yayınlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı kapsamında ilk defa uygulanacak olan Temel Yeterlililk Testi’nin örnek kitapçığını yayınlanırken, kitapçıkta önceki yıllarda düzenlenen ALES, YÖS ve SAT’ta sorulan sorular yer aldık.

Soru hazırlama aşaması için yeterli zaman bulunmadığını ifade eden ÖSYM yetkilileri, TYT’nin örnek soru kitapçığında eski soruları kullandı. Acele bir şekilde hazırlandığı ifade edilen soru kitapçığı, adaylar için de büyük soru işaretlerinin habericisi oldu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TYT için PISA, SAT gibi uluslararası düzeyde önemli konumda bulunan sınavlar ile örtüşen yanlar olduğuna dikkat çekerken, TYT’nin de bir referans sınav olarak kabul görmesi yönünde hedef benimsediklerini ifade etti. Sınavlarda sunulan soruların tamamının kurum tarafından hazırlandığını vurgulayan Özer, ÖSYM’nin sahip olduğu deneyimlerin adaptasyon sürecini kolaylaştıracağını, yeni yaklaşımı en net şekilde yansıtabilmek adına yoğun bir tempo ile çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Yeni Soru Hazırlamaya Vakit Yok!

Yayınlanan kitapçık içerisinde yer alan soruların, önceki yıllarda ALES, YÖS ve SAT’ta soruların sorulardan alındığı belirtilirken, yeni sorular için yeterli vaktin bulunmaması sebebi ile bu uygulamaya gidildiği ifade edildi. Sorular üzerinde inceleme yapan uzmanlar, soruların bazılarında birkaç tane rakamın, bazılarında da birkaç kelimenin değiştirilerek sunulduğunu ifade etti.

Uzmanlar, aynı zamanda TYT’nin belirli bir standarda oturması için birkaç yıllık uygulama süresine ihtiyacı olduğunu, en güzel sonuçların birkaç yıl sonra elde edilebileceğini, bu süreçte ÖSYM’nin ciddi bir tempoda çalışmalarını devam ettirmesi gerektiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.