Ana SayfaEkonomiBorsa İstanbul 110.000 Barajını Zorluyor!

Borsa İstanbul 110.000 Barajını Zorluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Oldukça hareketli veriler ile, hareketli bir hafta geçiren Borsa İstanbul, kapanış öncesinde düşüş eğilimi gösteriyordu.

Borsa İstanbul, haftanın son işlem gününde düşüş eğiimi göstererek başlangıç yaptı. Yüzde 0,08’lik bir gerileme yaşayarak 109 bin 578,35 puan ile güne başlangıç yapan BIST 100 Endeksi, 88,09 puanlık düşüş yaşarken, bankacılık endeksi için yaşanan yükselme yüzde 0,02 oranında, holding endeksi için yaşanan yükselme ise yüzde 0,13 oranında gerçekleşti.

Hafta geneline bakıldığında en çok kazandıran yüzde 0,63’lük oran ile bilişim sektörü olurken, en çok kayıp da yüzde 1,89’lük kayıp yaşayan iletişim sektöründe oldu.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Sonrası 110.000 Seviyesi Geçildi

Dün öğlen saatlerde beklentinin dışında bir faiz kararı açıklaması yapan Merkez Bankası sonrasında, banka hisselerinde yaşanan kazanan alım eğilimi yoğunluğu sebebi ile 110 bin seviyesini zorlayan BIST 100 endeksi, son 1 aylık dönem içerisindeki en yüksek kapanış seviyesi olan 109 bin 666,44 puan ile günü kapatmıştı.

Saat 15.45 itibariyle gün genelinde yüzde 0,08’lik bir yükselme yaşamış olan BIST 100 Endeksi, 109 bin 752 puan üzerinden işlem görmeye devam ediyor. Gün içerisinde en yüksek 110 bin 51 puan seviyesine kadar yükselen BIST 100 Endeksi, saat 11.00 sularında yaşadığı 108 bin 027 puan seviyesinden sonra hızlı bir toparlanma yaşayarak yükselişe geçti. Bir önceki kapanışını 109 bin 666 puan seviyesinden yapmış olan Borsa İstanbul, şuana kadar geçen süreçte, gün genelinde 81 puanlık yükseliş yaşamış durumda.

Aynı saatler itibariyle Dolar, bir önceki günün kapanışına göre yüzde 0,68’lik değer kaybı ile 3,8604 Türk Lirası seviyesinden işlem görürken, Euro’nun yaşadığı değer kaybı yüzde 0,56 oranında olup, 4,5549 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. Bir önceki güne göre yüzde 0,15 oranında değer kazancı yaşamış olan Dolar/Euro paritesi de aynı dakikalarda 1,1795 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.