Ana SayfaGündemAvrupa'da Saatlik İş Gücü Maliyeti Yükseldi!

Avrupa’da Saatlik İş Gücü Maliyeti Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 2017’nin 3. çeyrek dönemine ait iş gücü maliyetlerine ilişkin verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi’nde bu yılın üçüncü çeyrek döneminde saatlik gücü maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 oranında, Avrupa Birliği’nde ise yüzde 2,1 oranında artış gösterdi.Euro Bölgesi’nde 2. çeyrek döneminde iş gücü maliyetleri yüzde 1,8 oranında artmıştı.

İşçilik maliyetlerinin ana bileşenleri ise maaş ve ücretler ile birlikte ücret dışı maliyetlerden oluştu.  Euro Bölgesi’nde saatlik maaş ücretler 3. çeyrek dönemde geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 1,6 oranında, ücret dışı maliyetler ise yüzde 1,5 oranında artış gösterdi. Yine aynı dönemlerin karşılaştırılması yapıldığı zaman söz konusu bölgede saatlik iş gücü maliyetleri, hem hizmetler sektörü hem de inşaat sektöründe yüzde 2,1 oranında, sanayi sektöründe ise yüzde 1,5 oranında artış gösterdi.

AB’nin İş Gücü Maliyetleri Yükseldi!

28 ülkeden oluşan Avrupa Birliği’nde iş gücü maliyetleri verilerinde ise bu yılın üçüncü çeyrek döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,1 oranında yükseldiği açıklandı. Avrupa Birliği’nde saatlik maaş ve ücretler söz konusu dönemde geçen yıla göre yüzde 2,1 oranında, ücret dışı maliyetler ise yüzde 2,3 oranında yükseldi. Saatlik işçi maliyetleri hizmetler sektöründe yüzde 2,6 oranında, sanayi sektöründe yüzde 2 oranında, inşaat sektöründe ise yüzde 2,5 oranında arttı.

Romanya İlk Sırada!

Aynı dönemde ekonomi genelinde saatlik işçi maliyetlerinde yıllık bazda en fazla artış meydana gelen ise Romanya oldu. Romanya’daki söz konusu artış yüzde 16,5’e tekabül etti. Bunun takibinde ise yüzde 12,6 ile Macaristan, yüzde 10,7 ile de Bulgaristan yer aldı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.