Ana SayfaGündemRBS’ye 125 Milyon Dolarlık Fatura Kesildi!

RBS’ye 125 Milyon Dolarlık Fatura Kesildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Royal Bank of Scotland Group Plc‘nin ev kredilerine yönelik tahvil satışında yanlış yönlendirmede bulunmasından dolayı 125 milyon dolar ödeme yapması konusu üzerinde anlaşmaya varıldığı söylendi.

Tahvil Satışlarında Yanlış Yönlendirme Yapmış

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaleti başsavcılığı bir açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamada, kısa adı RBS olan Royal Bank of Scotland Group Plc’nin Kaliforniya’da bulunan iki emeklilik fonuna ev kredilerine dayalı tahvil satışında yanlış bir yönlendirmede bulunması sebebiyle 125 milyon dolar ödemesi yolunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Başsavcının Ofisinden Açıklama Yapıldı                         

Kaliforniya Başsavcısı olan Xavier Bacerra’nın sahip olduğu ofis tarafından yapılan açıklamada 2008 yılında dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin gerçekleştiği dönemde yapılan bir işlem sırasında, bahsi geçen menkul kıymetlerin binlerce ev kredisine dayandığı ve evi satın alacak olan kişinin, satıcı olan tarafın bunları özenle incelediği ve risk taşımadığına yönelik garanti verildiği düşünülerek bu alımı yaptığı belirtildi.

Ev Kredileri Gerçeği Yansıtmıyor

Xavier Bacerra’nın ofisi tarafından yapılan açıklamada ayrıca yürütülen incelemeleri sonucunda Royal Bank of Scotland Group Plc’nin bu menkul kıymetlerin ardındaki ev kredilerinin gerçeği yansıtamadığının, doğru olmadığının anlaşıldığını ifade etti. Ayrıca bunlara ek olarak bu araştırmada, bu yanlış yönlendirme sebebiyle, Kaliforniya’da öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının önemli oranda zarar gördüğünün altı da çizildi.

Amerika’nın büyük bankalarından olan Royal Bank of Scotland Group Plc adlı bankanın kullandırdığı konut kredilerinde yaptığı yanlış yönlendirmelerde bulunduğu, bu sebeple de 125 milyon dolarlık ödeme yapması gerektiğine karar verildiği bildirildi. Açıklama ABD’nin Kaliforniya eyaleti başsavcısı Xavier Bacerra adına ofis çalışanlarından geldi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.