Ana SayfaGündemGümrük Müşavirlerinin Asgari Ücretleri Yeniden Düzenlendi!

Gümrük Müşavirlerinin Asgari Ücretleri Yeniden Düzenlendi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük Müşavirleri ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirleri Türkiye’deki dış ticaret faaliyetlerinin daha ekonomik, hızlı ve mevzuata uygun bir biçimde yapılmasının sağlanmasında önemli bir yere sahiptir.

Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi Nedir?

Gümrük Kanunu’nun geçici 6. maddesinin 1. fıkrasının 10. bendinde belirtildiği üzere; Asgari Ücret Tarifesi, Gümrük Müşavir Dernekleri’nce Gümrük Müşavirleri’nin gerçekleştirecekleri iş ve işlemlerin karşılığında elde edecekleri asgari ücretleri gösterir, takvim yılı şeklinde belirlenen Asgari Ücret Tarifesi, ilgili bakanlıkça uygun görülerek onaylanır.

Yeniden Düzenleme Resmi Gazete’de Yayımlandı

Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği asgari ücret tarifesi yeniden düzenlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği yürürlüğe girdi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Bununla birlikte değişikliklere dair sorular akıllarda yerini aldı. 

Asgari Ücretler Yeniden Belirlendi

Yayımlanan tebliğde belirtildiği üzere, Gümrük Müşavirliği asgari ücretleri 47 lira ile 850 lira arasında olacak. Bunun dışında, Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği asgari ücretleri ise 16 lira ile 23 bin lira arasında olacak şekilde belirlendi. Ayrıca, sektörel dış ticaret şirketlerinin, dış ticaret firmalarının, onaylanmış olan kişi statü belgesi, onaylanmış olan ihracatçı yetkisi veya yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası sahibi şirketlerin ihracat işlemleri için asgari ücret tarifesindeki ücretlere yüzde 25 oranında indirim yapılabilecek.

Bir sene içerisinde, bir şirket tarafından tescil ettirilen ihracat beyanname sayısı eğer 1000’i geçerse, daha sonraki beyannameler için asgari ücret üzerinde yüzde 25 oranında indirim olabilecek. Bahsi geçen beyanname sayısı eğer 2500’ü geçerse, yine daha sonraki beyannameler için uygulanabilecek indirim oranı ise yüzde 35’i bulacaktır.

Bu değişiklikler 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.