Ana SayfaGündemBakandan Taşeron Açıklaması!

Bakandan Taşeron Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron kadrosu düzenlemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Sarıeroğlu: Sınava Hazırlık Kitapları Almayın, Kurslar Gitmeyin!

Kamuda 450 bin işçinin kadroya alınacağını aktaran Bakan Sarıeroğlu, taşeron sınavları ile ilgili detayları açıkladı. Söz konusu kişilerin yıllardır çalışma performanslarını yeterli seviyede ispat ettiklerini söyleyen Bakan Sarıeroğlu, işçilerin yıllardır çalıştıklarını, taşeronlar ile ilgili sınav hazırlık kitaplarının hazırlandığını, bu kapsamda kursların açılmaya başlandığını, ancak kişilerin buralara asla gitmemeleri gerektiğini, kitap ya da kurslar ile ilgili herhangi bir durumun söz konusu olmadığını, vatandaşların zaten kendilerini ispat ettiklerini söyledi.

Şuanda mevcut durumda belediyelerde personel olarak çalıştırmaya dayalı hizmet alımına ilişkin olarak çalışanlarının tümünün belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alındığını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, ancak park, temizlik, çöp, bahçe işçileri kapsamında birli kirliliklerinin bulunduğunu, söz konusu işçilerin bu kapsamda yer almadığını, o alanda da çalışma içinde bulunduklarını,  hizmet alımlarının tümünü, personel alım kriteri bulundurmadan, bahçe, park ve tüm temizlik ile ilgili ihaleleri artık belediyelerde ortadan kaldırdıklarını, tümünün belediyelerin iktisadi teşekkülerinde gerçekleşeceğini söyledi.

Sözleşmeleri askıda olanlar, doğum izni için ayrılanlar, askerde olanlar yahut sağlık raporları ile belli bir süre çalışma alanlarından uzak olanlarında da uygulama kapsamı içinde olduğunu söyleyen Bakan Sarıeroğlu, şuanda askerde olanların haklarının baki olduğunu söyledi.

Mevcut durumda sendikalı vatandaşların bulunduğunu söyleyen Bakan Sarıeroğlu, toplu sözleşme yapılmış süreçlerin olduğunu, kendilerinin aynı şekilde devam edeceklerini, 52 günlük olmak üzere ek tediye artışının olacağını,  senelik bazda brüt olarak 4.621 TL ancak asgari ücret değiştiği zaman bunun da değişeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.