Ana SayfaEkonomiBorsalar Açıldı! Haftanın İlk Gününe Altın-Döviz Nasıl Başladı?

Borsalar Açıldı! Haftanın İlk Gününe Altın-Döviz Nasıl Başladı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılının son haftası başladı! Oldukça haraketli geçen bir yılın son haftasında Borsa İstanbul nasıl bir seyir izleyecek? Dolar ve Euro bu hafta düşüş eğilimini devam ettirecek mi? Haftanın ilk dakikalarından borsa gündemi.

Borsa İstanbul haftaya yüzde 0,15’lik küçük bir düşüş ile başladı. 111 bin 100 puan seviyesine 09.05 civarında gerilemiş olan Borsa İstanbul, ilerleyen saatlerde toparlanarak tekrar yükseliş eğilimi göstermesi bekleniyor. Aynı saatlerde Dolar, Türk Lirası karşısında yüzde 0,07’lik değer kazancı yaşamış durumda iken 3,8121 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. Yılın son haftasının ilk işlem gününe yüzde 0,05’lük bir yükseliş yaşayarak başlayan Euro ise 09.05 civarında 4,5234 Türk Lirası seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Bir önceki haftanın son işlem gününü 3,8075 Türk Lirası’ndan kapatmış olan Dolar, güne yüzde 0,13 civarında seyreden bir yükseliş eğilimi ile başlangıç yaptı. 3,8155 Türk Lirası seviyesinden işlem görmeye devam eden Dolar’a, geçtiğimiz haftayı 4,5130 Türk Lirası seviyesinden kapatan ve şu dakikalarda yüzde 0,16’lık düşüş eğilimi gösteren Euro, 4,5292 Türk Lirası seviyesinden eşlik ediyor. Brent petrolün fiyatı sabit bir seyir izlerken, fiyatlar 65,07 Dolar seviyesinden seyrediyor.

Günün ilk saatlerinde düşüş yaşayanlar arasında yüzde 0,09’luk düşüş ile altın fiyatları da yer alıyor. Çeyrek altın 249,99 Türk Lirası’ndan alış yapılırken, satış aşamasında 256,24 Türk Lirası seviyesinden değerlendiriliyor. Gram altın ise alış aşamasında 155,44 Türk Lirası seviyesinden, satış aşamasında 155,4916 Türk Lirası seviyesinden değerlendirmeye tabii tutularak işlem gerçekleştiriliyor.

Piyasalar Hangi Verileri Takip Edecek?

Yılın son işlem haftasında Salı günü iş güvenliği ve kapasite kullanım endeksleri açıklanacak iken, Perşembe günü yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak. Global piyasaların yakından izleyeceği veriler arasında ise 29 Aralık tarihinde Euro bölgesi için açıklanacak Enflasyon oranları yer alıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.