Ana SayfaEkonomi2017’nin Son Güven Endeksi Açıklandı!

2017’nin Son Güven Endeksi Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılının Aralık ayına dair, yılın son güven endeksi olma özelliğini taşıyan endeks açıklandı. Vatandaşın güveni, bir önceki aya oranla yüzde 3 oranında azalarak yüzde 97,9 seviyesinden yüzde 95 seviyesine kadar geriledi.

Ekonomik güven endeksi Aralık ayında düşüş eğilimini devam ettirdi. Yaşanan düşüşün kaynağı olarak tüketicilerin reel kesime, hizmet ve inşaat sektörlerine olan güvenlerinin düşüşlerinden kaynaklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre tüketici güven endeksi bir önceki ay yüzde 65,2 iken, bu ay yüzde 65,1’e geriledi. Kasım ayında yüzde 3,2 oranında gerileme yaşamış olan endeks, bu ay da yüzde 0,1’lik gerileme ile düşüş eğilimini gösterdi.

Reel kesim güven endeksi ise Kasım ayında yüzde 2,1’lik bir düşüş yaşayarak 109,8 seviyesine gerilemişti. Endeks, Aralık ayında Kasım ayına oranla yaşadığı yüzde 0,5’lik düşüş ile 109,2 seviyesine düştü.

En Fazla Düşüş Hizmet Sektörü Güven Endeksinde!

Hizmet sektörüne olan güven 99,7 seviyesinden 96,2 seviyesine geriledi. Ekim ayına oranla Kasım ayında yüzde 1,4 oranında yaşanan endeks düşüşü, Aralık ayında da Kasım ayına oranla yüzde 3,5 oranında düşüş yaşamış oldu. Aynı zamanda açıklanan endeksler arasında en fazla düşüş yaşayan endeks hizmet sektörü endeksi oldu.

Perakende ticaret sektörüne olan güven ise Kasım ayında yüzde 3,9’luk gerileme ile 99,9 puan seviyesine gerilemişti. Aralık ayında, Kasım ayına oranla yüzde 0,7’lik artış yaşayan endeks, tek artış yaşayan endeks olarak 100,6 seviyesine yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi de düşüş eğilimi gösteren endeksler arasında yerini aldı. Kasım ayında, Ekim ayı verilerine oranla yüzde 2,1 oranında gerileyerek 82,4 seviyesine düşen endeks, Aralık ayında Kasım ayına oranla yüzde 1 oranında düşüş yaşayarak 81,6 seviyesinden gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.