Ana SayfaGündemÇalık: Aktif Bank Büyük Yatırımlar Yaptı! Yatırımlar ve Büyüme Devam Edecek!

Çalık: Aktif Bank Büyük Yatırımlar Yaptı! Yatırımlar ve Büyüme Devam Edecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, 2017 ile ilgili değerlendirmelerini ve 2018’e ait öngörülerini açıkladı.

2017 yılında global belirsizlikler ile jeopolitik risklerin çok fazla konuşulduğunu söyleyen Çalık,  geçen yılki tüm belirsizlik ve dalgalanmalara rağmen yatırım yapmayı sürdüklerini, faaliyette bulundukları tüm alanda ve coğrafyada kalıcı değer oluşturmaya devam ettiklerini, 2017 yılındaki konsolide ciro beklentilerinin 3,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu, söz konusu dolar bazında 2016 yılı ile kıyaslama yapıldığı zaman yaklaşık olarak yüzde 25 oranında büyüme meydana geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Enerji sektörü ile inşaat sektöründe yüklenicilik yaptıkları projelerde gelecek dönemlerde bitirecekleri kısımların 1,3 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Çalık, ilerleyen 3 yıllık dönemde sadece bu iki sektörde faaliyete geçirecekleri projelerin toplam büyüklüğünün 6 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bu sektörlerin yanı sıra aynı zamanda da madencilik, finans, tekstil ve telekom sektörlerinde de projelerinin devam ettiğini, ilerleyen dönemlerdeki hedeflerinin tüm sektörlerde yaptıkları yatırımları hız kesmeden devam ettirme, müşteri memnuniyetini ilk sırada tutarak proje ve işleri büyütmek olduğunu söyledi.

Çalık Holding olarak 2017 yılının ocak ile eki ayları arasında 150 milyon dolar seviyesinde yatırım yaptıklarını söyleyen Çalık, gelecek dönem içinde hem yurt dışı hem de yurt içindeki yatırımlarına devam edeceklerini, enerji, madencilik, tekstil ve inşaat sektörlerinin yatırım için önemli sektörler arasında yer aldığını, yatırım felsefesi kapsamında insan hayatına değer katan tüm yatırımları değerlendirdiklerini söyledi.

Aktif Bank Büyük Yatırımlar Yaptı!

Finans sektöründe faaliyet gösteren şirketleri Aktif Bank’ın 2017 yılında büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Çalık, dijital bankacılık alanında büyük yatırımlar yaptıklarını, perakende bankacılık sektöründe tüm stratejilerinin mobil bankacılık, web siteleri ile beraber tüm diğer dijital platformlar üzerine kurgulandığını, mevcut durumda yüzde 100 dijital ortamda hem kaynak toplama kapsamında hem kredi vermek hem de kartlı ödeme sistemlerine erişim kapsamında tek banka olduklarını,  Aktif Bank’ın ihtiyaç kredisi pazarında 1 senede toplamda yüzde 19 oranında büyüme gösterdiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.