Ana SayfaEkonomiKüresel Piyasalarda Ralli Sürüyor! Günün Beklentisi İstihdam Verisi!

Küresel Piyasalarda Ralli Sürüyor! Günün Beklentisi İstihdam Verisi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Küresel piyasalarda ralli rüzgarları esmeye devam ediyor. Piyasaların bugünkü odak noktası, ilerleyen saatlerde açıklanacak olan ABD Aralık Ayı İstihdam Raporu!

Küresel piyasalarda yaşanan ralli tüm hızıyla devam ediyor. Dün öğlen saatlerinde ABD’de açıklanan ADP Özel Sektör İstihdam Verileri’ne göre, 9 ayın en yüksek seviyeye çıkılması, beklentilerin açılması ve emtia fiyatlarının da yükselmesi ile birlikte New York borsalarında şirket hisseleri yeni rekorlara imza attı.

Dün, New York Borsası’nda Dow Jones Endeksi yüzde 0,61 oranında, S&P 500 Endeksi yüzde 0,40 oranında, Nasdaq Endeksi ise yüzde 0,18 oranında artış sağladı. Her üç endeks de gün sonunda tüm zamanlarının en yüksek seviyeden kapanışına imza atarken, Dolar endeksinde ise düşüş hakimdi. Bir önceki günkü kazançlarının tamamını geri veren Dolar Endeksi, 92’nin hemen alt seviyesinde dengelenerek günü kapattı.

Analistler tarafından yapılan açıklamada bugün ABD’de açıklanacak olan istihdam raporunu yatırımcıların odak noktasında olduğu ifade edilirken, tarım dışı istihdam ve ortalama saatlik kazanç verilerinin ana odak noktası olacağı belirtildi.

Euro Bölgesi de Yükseldi!

Euro bölgesinde dün açıklanan veriler arasında ise Hizmet Sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin, beklentileri karşılaması sonrasında yükseliş ağırlıklı bir hava vardı. Almanya’da DAX Endeksi’nin yüzde 1,46 oranında, Fransa’da CAC 40 Endeksi’nin yüzde 1,55 oranında, İngiltere’de ise FTSE 100 Endeksi’nin yüzde 0,32 oranında değer kazancı kayıtlara geçti.

Dün avro/dolar paritesi 1,2089 seviyesi ile birlikte 4 aylık sürecin en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, bugün açılış saatlerinde Asya piyasalarında parite dengesi 1,2070 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye’ye gelindiğinde ise Borsa İstanbul, küresel piyasalar ile uyum sağlayamayarak düşüş eğilimi gösterdi. Günlük bazda yüzde 0,48’lük düşüş yaşayarak 115 bin 491 puan seviyesinden dünü kapatan BIST 100 Endeksi, 118 bin 300 seviyesi için önemli bir direnç konumu yaşayacağı, artan kâr satışlarının banka hisselerine kayması ile birlikte düşüşün bir süre daha devam edebileceği ihtimaller arasında.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.