Ana SayfaEkonomi2018’in İlk Haftasında Borsa Kazandırdı, Döviz Kaybettirdi!

2018’in İlk Haftasında Borsa Kazandırdı, Döviz Kaybettirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ekonomisi 2018’e hareketli bir başlangıç yaptı. Yılın ilk işlem haftasında Borsa İstanbul yatırımcıları kazanırken, döviz yatırımcıları ve altın yatırımcıları kaybetti. İşte haftalık bazda kazanç verileri!

2018 yılının ilk haftasında Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan hisse senetleri, ortalama olarak yüzde 1,13 oranında değer kazancı yaşadı. Yüzde 1,13 oranında yükselen BIST 100 Endeksi’ne paralel olarak; Dolar yüzde 1,29 oranında, Altın ise yüzde 0,06 oranında değer kaybı yaşadı.

BIST 100 Endeksi, hafta içerisinde en yüksek 118 bin 395,10 seviyesini görerek rekorunu tazeledi. 2017 yılını yeni bir rekorla kapatan BIST 100 Endeksi, 2018 yılına da rekorlu bir başlangıç yaptı. Hafta içerisinde BIST 100 Endeksi’nin gördüğü en düşük seviye de 115 bin 152,30 puan seviyesi oldu. BIST 100 Endeksi, bir önceki haftanın kapanışına oranla yüzde 1,13 oranında değer kazancı yaşayarak, haftayı 116 bin 637,94 puandan kapattı. Bu kapanış, BIST 100 Endeksi’nin en yüksek hafta kapanışı olarak da kayıtlara geçti.

Altın ve Döviz Haftayı Düşüşle Kapattı!

Kapalıçarlı’da işlem görmekte olan 24 ayar külçe altını için gram satış fiyatları, bu hafta yüzde 0,06 seviyesinde bir azalma yaşadı. Hafta genelinde yatay seyir hakim olan altın fiyatlarında gram altın haftayı 158,70 Türk Lirası seviyesinden, Cumhuriyet altını bin 62 Türk Lirası seviyesinden, çeyrek altını ise 2560 Türk Lirası seviyesinden hafta kapanışı yapıldı.

Döviz fiyatlarında ise Euro’da yaşanan düşüş yüzde 0,95 seviyesinde oldu. 4,5060 Türk Lirası seviyesine gerileyen Euro’ya, yüzde 1,29’luk düşüş yaşayarak 3,7450 Türk Lirası seviyesine düşen Dolar eşlik etti.

Yılın ilk işlem haftasında emeklilik fonları yüzde 0,55 oranında, yatırım fonları yüzde 0,24 oranında değer kazanırken, yatırım fonlarında en fazla değer kazanan yüzde 0,99’luk artış yaşayan hisse senedi fonları oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.