Ana SayfaGündemFED'in 2018'de İki Defa Faiz Artırması Bekleniyor!

FED’in 2018’de İki Defa Faiz Artırması Bekleniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Merkez Bankası’nın Philadelphia Şubesi’nin bakanı olan Patrich Harker, FED’in 2018 yılında gerçekleştireceği faiz artırımları hakkında öngörülerini paylaştı. Harker, FED’in bu yıl iki defa faiz artırımı gerçekleştirmesi görüşünde olduğunu belirtti.

Amerikan Ekonomi Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşma yapan ABD Merkez Bankası (Fed) Philadelphia Şubesi Başkanı Patrick Harker, hem Amerika ekonomisini değerlendirdi, hem de FED tarafından 2018’de alınması planlanan faiz kararını değerlendirdi.

Harker tarafından yapılan değerlendirmelerde FED tarafından belirlenmiş olan yüzde 2’nin altında seyreden enflasyonda yaşanan zayıflığın devam etmesi halinde Amerika ekonomisi için ciddi bir sorunun habercisi olacağı ifade edilirken, enflasyon hedefinin gerçekleştirilebilmesi için 2018 yılında iki faiz artışının uygun olacağı görüşünde olduğunu belirtti. Amerika’da enflasyonun şu anda yüzde 1,8 seviyesinde olduğunu ifade eden Harker, 2019 yılında enflasyonun yüzde 2’nin üzerine çıktıktan sonra tekrar düşüşe geçmesini beklediğini ifade etti.

Enflasyonun Yüzde 2’nin Üzerinde Kalması Gerek!

Enflasyonun kısa bir süreliğine değil, orta bir süre ile yüzde 2 seviyesinin üzerinde kalmasının Amerikan ekonomisinin faydasına olacağı değerlendirmesinde bulunan Harker, 2018 yılında ülke ekonomisinin yüzde 2,5’ten biraz daha fazla büyüme beklediğini belirtti.

Harker tarafından yapılan açıklamalara FED yetklisi ve St.Louis Fed Başkanı James Bullard’dan da destek geldi. Bullard tarafından bir TV kanalına yapılan açıklamada geride kalan 2 yıllık süreçte Amerika’da enflasyon hedefi için hiçbir ilerlemenin kaydedilemediği ifade edilirken, enflasyonun hareketi için bekleyip görmekten yana tercih kullanacağı belirtildi.

FED tarafından yapılan son açıklamada ise 2018 yılında 25 baz puanlık 3 defa faiz artışı yapılacağı belirtilmişti. İlk faiz artışı toplantısının 30-31 Ocak’ta düzenlenmesi beklenirken, açıklamalarda bulunan Harker ve Bullard’ın bu yıl bir oy hakkı bulunmuyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.