Ana SayfaGündemBankacılık Sektörü 2018’de Teşviksiz Yüzde 20 Büyür!

Bankacılık Sektörü 2018’de Teşviksiz Yüzde 20 Büyür!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2018 yılına dair bankacılık sektörüne ait öngörülerini paylaştı. Uyan, bankacılık sektörünün 2018 yılında yüzde 15 ila 20 bandında değer kazancı yaşayacağını öngördü.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2017 yılında bankacılık sektörünün elde ettiği performansı ve 2018 yılında bankacılık sektörüne dair öngörülerini değerlendirdi. Yeni yılda Kredi Garanti Fonu gibi ek teşviklerin uygulanmaması halinde bankacılık sektörünün yüzde 15 ila 20 aralığında büyüme yakalayabileceğini dile getiren Uyan, katılım bankacılığı sektörünün de 2018’de büyüme ivmesini devam ettireceğini dile getirdi.

Hem bireysel bankacılık müşterileri alanında, hem de tüzel bankacılık müşterileri alanında önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılın geride bırakıldığını ifade eden Uyan; tüzel çerçeve için KGF teminatlı kredilerin, bireysel çerçeve için de tüketici güven endeksinin artışı sebebiyle önemli büyümelerin elde edildiğini ifade etti.

Sermaye Yeterlilik Rasyosu Sınırın Çok Üzerinde

Bankacılık sektörünün ve katılım bankacılığı alanının önemli rakamlarda büyüme elde ettiğini dile getiren Uyan, sermaye yeterlilik rasyosu için de BDDK tarafından belirlenen sınırın üzerinde kalındığını aktardı.

2017 yılında hem bankacılık sektörünün, hem de Türkiye ekonomisinin büyümesi için KGF teminatlı kredilerin büyük bir yer tuttuğunu dile getiren Uyan, 2018’de benzer klasmanda ek teşviklerin hayata geçirilmemesi halinde dahi bankacılık sektörünün yüzde 15 ila 20 bandında bir büyüme elde edebileceğini düşündüklerini aktardı.

2018 yılında ve sonrasında Türkiye’nin büyümesine paralel olarak kredi talebinin de yüksek oranlara sahip oluşunun devam etmesinin öngörüldüğünü ifade eden Uyan, kredi/mevduat oranının bankalar için risk oluşturmaması adına tasarrufların yükseltilmesi gerektiğini, bu sayede kullandırılacak olan fonlar için yeni kaynakların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.