Ana SayfaGündemFaktoring Sektörünün Lideri 17 Yıldır Değişmedi!

Faktoring Sektörünün Lideri 17 Yıldır Değişmedi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi Faktoring, 2017 yılında cirosunu 22 milyar Türk Lirası seviyesine yükseltmeyi başardı.

Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, şirketin 2017 yılında elde ettiği performans hakkında açıklamalarda bulundu. Yıl boyunca KOBİ’lerine merkezine alan bir büyüme stratejisi izlediklerii ifade eden Çöteli, Pazar payını yüzde 15,26’ya yükselterek sektörün en büyük Pazar payına sahip olan şirketi sıralamasında 17 yıldır devam eden birinciliğini korurken, 22 milyar Türk Lirası tutarında da ciro elde ettiğini belirtti.

2001 yılından bu yana geçen süreçte iş hacmi sıralamasında sektörünün lideri olan Yapı Kredi Faktoring, 2017 yılında 22 milyar Türk Lirası tutarında ciro elde etti. Pazar payını yüzde 15,26’ya yükselten şirketin açıklamasında, Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli’nin değerlendirmelerine yer verildi.

Yıl boyunca KOBİ’lere odaklanıldığını ifade eden Çöteli, hedeflerinin daha fazla kurumu faktöring sektörünün avantajlarıyla buluşturmak olduğunu, faktöring kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını anlayarak, onların iş hacimlerini yükseltebilmek adına destek sunduklarını ifade etti.

İşlemlerin Yüzde 70’i Yurt İçi!

Yurt içi işlemlerin toplam işlem hacminin yüzde 70’ine tekabül ettiğini ifade eden Çöteli, rakamsal olarak 15,5 milyar Türk Lirası tutarında cironun yurtiçi işlemlerden, 6,6 milyar Türk Lirası’na tekabül eden yüzde 30’luk cironun da yurt dışı işlemlerden elde edildiğini, ihracat alanındaki işlemler için ciroyu yüzde 79 oranında yükseltmeyi başararak 1,47 milyar Dolar seviyesine eriştiklerini ifade etti.

Factors Chain International (FCI)’ın 90 farklı ülkede 400den fazla üyesi bulunduğunu ifade eden Çöteli, ihracatçıların yurt dışında gerçekleştirecekleri operasyonları sorunsuz olarak çözüme kavuşturmaları adına FCI’ın muhabirlik ilişkilerinden faydalandıklarını, 2018 yılında da faktöring sektörünün bilinirliliğini artırmak adına çalışmaların devam edeceğini, performansın yükseltilmesi ve liderliğin devam etmesi için hedef belirlendiğini aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.