Ana SayfaGündemKredilerde Sözleşme Koşulları Değiştiriliyor! Kredi Yapılandırma Olanağı!

Kredilerde Sözleşme Koşulları Değiştiriliyor! Kredi Yapılandırma Olanağı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben tarafından yapılan açıklamada, kredi sözleşme koşullarının, herhangi bir imtiyaz içermemesi halinde de finansal anlamda zorluk yaşayan kişilerin mevcut kredilerini ödeyebilmeleri için yeni bir kredi kullanmasını imtiyaz olarak kabul edileceğini ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından “Yeniden Yapılandırma” hakkında yayımlanan genelge ile alakalı, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben açıklamalarda bulundu. Maddi anlamda güçlük çeken kişiler için, kredi sözleşme koşullarında herhangi bir imtiyazın geçmemesi halinde bile, yeni bir kredi çekilerek, mevcut borçların ödenmesinin imtiyaz olarak kabul edileceğini ifade etti.

Kredi Koşullarının Değiştirilmesi Halinde…

Piyasa faiz oranlarının aşağı yönlü hareket etmesi halinde de sözleşme koşullarının tekrar belirlenmesinin imtiyaz olarak değerlendirilmeyeceğini ifade eden Akben, hem kredi sözleşmesi koşullarının değiştirilmesi halinde, hem de kredinin tamamen ya da kısmen yeniden yapılandırılması konularında borçluya imtiyaz tanınmış olduğunun kabul edileceğini, bu durumlarda da yapılandırma öncesi ve sonrası dönemlerde, sözleşme koşulları için maddi anlamda zorluk yaşayan borçlu kişiler için lehine yönde farklılıkların bulunması gerektiğini, aynı zamanda benzer risk profiline sahip diğer borçlulara sunulan koşullardan daha avantajlı olanların yer alması gerektiğini belirtti.

Borçluların; gecikmiş bir ödemesinin bulunması, gecikmiş ödemesinin bulunmaması halinde gecikme yaşanmasının ihtimaller kapsamında olması, beklenen nakit alım kredileri kapsamında diğer borçlarını karşılamakta yetersiz kalınması, kredilerin ikinci grup altında sınıflandırılması, kredilerin Donuk Alacak olarak sınıflandırılması, diğer bankalardan kredi çekilmesi aşamasında yetersiz olunması gibi seçenekler için finansal güçlük durumlarının tanımlanacağını ifade eden Akben, piyasalardaki faiz oranlarının düşmesi halinde ise, faizle alakalı sözleşme koşullarının yeniden belirlenmesinin de imtiyaz olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.