Ana SayfaGündemKOBİ’lere Yeni Kredi Olanağı! Nefes Kredisinde İkinci Etap Başlıyor!

KOBİ’lere Yeni Kredi Olanağı! Nefes Kredisinde İkinci Etap Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOBİ’lerin finansmana erişim aşamasında önemli kolaylık sağlamasının hedeflendiği Nefes Kredisi için ikinci etabın başlaması konusunda düğmeye basıldı.

Yüzde 9,9 oranındaki faiz oranları eşliğinde KOBİ’lerin finansmana olan erişimlerini kolaylaştırabilmek hedefi kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB’a bağlı odalar kapsamında hayata geçirilen Nefes Kredisi için ikinci etap başlıyor!

Nefes Kredisi’nde ikinci etap için kredi kullanımına aracılık edecek banka sayısının 7’ye kadar yükseltilmesi hedefleniyor. Yıllık yüzde 9,9 oranındaki ticari kredi faiz oranları eşliğinde kullandırılması hedeflenen kredi için, piyasa faizlerinin yüksek olması sebebiyle de sübvansiyon sisteminin devreye girmesinin de ihtimaller dahilinde olduğu belirtiliyor.

Enflasyon ve Faiz Oranları İçin Hedef Yüzde 7!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yakın dönemde yapılan açıklamalar kapsamında faiz oranlarının ve enflasyon oranlarının çift haneli olarak devam etmesinin önemli ölçüde rahatsızlık duyulduğunu ifade ederken, bu oranların tek haneli rakamlara düşürülmesi, hatta yüzde 7 gibi oldukça makul seviyelere indirilmesi gerektiğini, bu aşamalar için atılacak adımlar ve alınacak önlemler için paketlerin Mart ayında duyurulacağını belirtmişti.

TOBB ve bağlı odalar tarafından ortaya konulacak kaynağın 10 katına kadar kredi kullandıracak olan bankalar, Nefes Kredisi’nin birinci etabında sadece iki banka aracılık görevini üstlenirken, ikinci etapta 6 – 7 bankaya kadar bankanın aracılık etmesi bekleniyor.

Yüzde 9,9’lık Yıllık Faiz Oranıyla KOBİ’lere Kredi!

Nefes Kredisi’nin ikinci etabı için edinilen bilgiler kapsamında yıllık yüzde 9,9 oranı ile, piyasaların oldukça altında bir faiz oranının uygulanması beklenirken, kredi kullanım için uygulanabilecek şirket bazındaki üst limit için gereken belgeler, yeni faiz oranları, kredinin kapsayacağı alan Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılım sağlayacağı bir toplantı vasıtası ile KOBİ’lere duyurulacak. Nefes Kredisi’nin ikinci etabı kapsamında Kredi Garanti Fonu da kefalet verecek.

Nefes Kredisi’nin ilk etabının 2016 yılının Aralık ayında başlatıldığı, 365 adet oda ve borsanın birlikte 500 milyon Türk Lirası tutarındaki mevduatını tahsil etmesi kapsamında 80 bin firma için toplamda 5 milyar Türk Lirası’na tekabül eden bir kredi hacminin ortaya çıkartıldığı, kullandırım aşamasında ise 26 bin firmaya 2,6 milyar Türk Lirası tutarında bir kredi kullandırıldığı hatırlatılıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.