Ana SayfaGündemKâr Rekoru Kıran Bankalar, Yönetim Kadrolarını Unutmadı!

Kâr Rekoru Kıran Bankalar, Yönetim Kadrolarını Unutmadı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılı Türkiye ve Türkiye ekonomisi açısından oldukça hızlı değişen şartlarla tamamlanırken, bankacılık sektörü yıl içerisinde en çok yüzü gülen sektör oldu.

2017 yılı Türkiye ekonomisi açısından oldukça hareketli geçen bir yıl oldu. Emlak Konut GYO öncülüğünde düzenlenen konut seferberliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan istihdam seferberliği ve Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla sunulan krediler eşliğinde büyüyen Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörünün de önemli bir kâr rakamına imza atmasına ortam yarattı.

2017 yıl sonuna dair bankaların yayınladığı faaliyet raporları ve finansal tablolar incelendiğinde, bankaların kilit noktalarda görev alan yöneticilere dağıttığı toplam miktarın 803,6 milyon Türk Lirası olduğu ortaya çıkıyor.

2018 yılı genelinde, bankalar toplamda 49,1 milyar Türk Lirası kar elde ettiler. Bu rakam, Türk bankacılık sektörü için tüm zamanların en yüksek kâr rakamı olarak kayıtlara geçti. Yatırımcılarına temettü dağıtan bankalar, aynı zamanda, yönetim kurulu ve üst kilit yönetimler için de önemli desteklere imza attılar.

Hangi Banka Ne Kadar Ödeme Yaptı?

Listenin ilk sırasında yönetim kadrosuna 150,7 milyon Türk Lirası dağıtan Garanti Bankası yer aldı. 6,4 milyar Türk Lirası tutarındaki kârın 150,7 milyon Türk Lirası’nı ödeme yapan Garanti’ye, 94,806 milyon Türk Lirası tutarında ödeme yapan QNB Finansbank eşlik etti. Üçüncü sırada ise 90,095 milyon Türk Lirası ile İş Bankası yer aldı.

Listenin dikkat çeken bankaları arasında Denizbank 76,869 milyon Türk Lirası, Yapı Kredi Bankası 67,79 milyon Türk Lirası Akbank 31,815 milyon Türk Lirası, Ziraat Bankası 29,394 milyon Türk Lirası, Halkbank 23,873 milyon Türk Lirası ile yer aldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.