Ana SayfaGündemING Bank Tasarruf Araştırması Sonuçları Yayımlandı

ING Bank Tasarruf Araştırması Sonuçları Yayımlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2011’den bugüne kadar her sene düzenli olarak Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırmasını yapan ING Bank, 2017 yılı son çeyrek dönemine ilişkin raporu yayımladı.

Yayımlanan raporda şehirlerde yaşayan vatandaşların tasarruf etme oranları ve tasarrufa olan eğilimleri incelendi. Rapora göre, şehirlerde yaşayan kişilerin tasarruf sahipliği oranının yüzde 13,6’ya tekabül ettiği gözlemlendi. Yapılan araştırmaya katılan kişilerin yüzde 29’luk kısmının ise yakın dönemde tasarrufa ilişkin planlarının olduğu gözlemlendi. İlerleyen 3 senelik süreçte ise tasarruf edeceklerini söyleyenler geçen senenin 3. Çeyrek dönemi ile kıyaslandığı zaman ise 2 puan değerinde artış gösterdi. Bu artışla da yüzde 16,6’ya tekabül etti.

Düzenli Tasarruf Yapan Kişilerin Oranı Değişmedi

Düzenli olarak tasarruf yapan kişilerin geçen senenin 4. Çeyrek döneminde bir önceki dönemine kıyasla aynı düzeyde olduğu, bunun ise yüzde 68 olduğu açıklandı. Düzenli tasarruf yapmayan kişiler arasında ise geride kalan 3 aylık zaman zarfında tasarruf eden kişilerin yüzde 36’lık seviyeden yüzde 42’ye yükseldiği açıklandı. Gelecek 3 ayık dönemde için tasarruf yapmayı düşünen kişilerin oranı ise yine aynı seviyede kaldı. Gelecek dönemlerde yatırım yapmak isteyenler ise yatırımlarının gerekçesi olarak emeklilikte zor durumda kalmak istemediklerini belirtti. Bunların yanı sıra çocukları için yatırım yapacak olan kişiler ise kimseye muhtaç olmak istemediklerini, çocuklarının iyi bir eğitim almalarını istediklerini belirtti. Çocuklarının eğitimi için yatırım ve tasarruf yapacak kişilerin oranı ise yüzde 41’e tekabül etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.