Ana SayfaSağlıkAlzheimer Kaderiniz Olmasın, Alzheimer Olmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alzheimer Kaderiniz Olmasın, Alzheimer Olmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Unutkanlık her yaştaki insanın sık sık yaşadığı, çoğumuzun hastalık belirtisi olarak görmediği bir durumdur. Unutkanlık için başlangıç döneminde önlem alınması gerekir.

Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy herkesin zaman zaman yakındığı unutkanlık ve unutkanlığa iyi gelebilecek bitkiler hakkında bilgiler verdi.

“Unutkanlık herkesin belli dönemlerde yaşadığı bir durumdur. Unutkanlığın bir çok nedeni olabilir. Bunların başında B grubu vitaminlerin eksikliği özellikle B-12, yanlış beslenme, genetik yatkınlık, tiroit fonksiyon bozuklukları gibi unsurlarda unutkanlıkta etkilidir. Ayrıca stres altında olmak, yaşanmış olumsuz olaylar da unutkanlığı tetikleyen unsurlardandır. Günlük yaşantımızda unuttuğumuz şeylerin dışında evin yolunu unutmak, yapacağı otobüs ya da uçak yolculuğunu unutmak gibi sorunlarla karşılaşıyorsa rahatsızlığın ciddiyeti büyük olabilir. Mutlaka uzman bir hekime danışılmalıdır.

Doğa bize unutkanlığa karşı etkili bitkiler sunmakta iken unutkanlığın başlangıcında bu bitkilerden faydalanarak bunun ilerlemesi önlenebilir.

Bitkiler modern tıp öncesi fazla kullanılmasıyla birlikte gelişen teknolojiyle daha derin araştırılmalara tabi tutulmuştur. Bu bitkilerden biri ginkgo bilobadır. Ana vatanı Çin ve Japonya olan ginkgo biloba 1730 yıllarında Avrupa ’ya getirilmiş ve buradan yayılmıştır. İlk defa 1855 yılında İstanbul ‘da da dikilmiş ve ülkemizde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Ginkgo biloba günümüzde varlığını sürdüren hiçbir yakın türü ve benzeri olmayan kendine özgü bir ağaçtır. Binlerce yıldır Çin tıbbında kullanılan ginkgo, ABD ve Avrupa ’da çok satılan bir besin takviyesidir. Özellikle Almanya ve Fransa ’da reçetelere dahi girmiştir.

Ginkgo bilobanın etken maddesi ginkgolit adı verilen bir çeşit glikozittir. Bu glikozit beyin damarları içerisinde tabaka oluşumunu azaltarak kanın hızlı dolaşmasını, buna bağlı olarak hafıza zayıflığını azaltır. Beyine giden kan akışının artması, beyini besler ve odaklanmamızı arttırabilir. Ayrıca kulak çınlaması, Alzheimer hastalığına karşı da kullanılabilir. Yaşlılarda bunama belirtilerini azaltmaya yardımcıdır. Doğal bir antioksidandır.

 

 

Ginkgo biloba doğal bir kan sulandırıcı olduğu için wafarin, aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız mutlaka hekim gözetiminde kullanmalısınız. Ayrıca antidepresan ilaçlarla birlikte kullanılmaz.

Vücudumuz tarafından üretilemeyen ve dışarıdan almamız gereken omega-3 de, hücre işleyişi için önemlidir ve beyin gelişiminde önemlidir. Çocuklarda, yetişkinlerde, hamile bayanlarda ve yaşlılarda rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca beta karoten içeren havuç da unutkanlığa karşı iyi bir destekleyicidir. Akşamları içeceğiniz taze sıkılmış havuç suyu bağırsaklarınızda A vitaminine dönüşecektir ve A vitamini tam bir beyin dostudur.Özellikle sarı ve turuncu renkte olan sebze ve meyvelerde bol bulunur.

Beynimizin tembelliğe çok çabuk alışan bir organ olduğunu unutmayalım diyen Gülsoy ’  yapılan çeşitli zihin jimlastiği, çeşitli aktiviteler unutkanlığı önlemede etkili olabileceğini belirtti.”

1989 yılında bal üretimi ile faaliyetine başlayan AksuVital, ilerleyen yıllarda doğal ürünler konusunda uzmanlaştı. Bugün 25 yıllık tecrübesiyle AksuVital, Shiffa Home, Avicenna, Vitalest, Softem, Natural Hekimce markaları altında gıda, gıda takviyeleri ve dermo kozmetik ürünler üretmektedir. AksuVital, bal,  pekmez,bitkisel yağlar, bitkisel kremler, bitkisel şampuanlar,bitkisel sabunlar, sporcu ürünleri, bitkisel çaylar, öğütülmüş ürünler, gibi zengin ürün çeşitleri ile insanlığa sağlıklı, dinç ve formda bar yaşam sunuyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.