Ana SayfaKredilerNeden Kredi Çekemiyorsunuz?

Neden Kredi Çekemiyorsunuz?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde insanlar artık neredeyse en ufak ihtiyaçları için bile kredi kullanır oldu. İyice abartıp akıllı telefon almak için kredi kullananlar bile var. Bugünümüzün ekonomisi içerisinde, kredi kartı kullanımı ya da kredi alma ihtiyacı artık herkes için gerekli olabiliyor.

Ev sahibi olmak, otomobil sahibi olmak, sağlık giderleri gibi önemli harcamaları da karşılamak için alınan kredilerin yanı sıra her alışveriş ihtiyacı için de kredi kartı avantajları değerlendirilmek isteniyor artık. Çünkü kredi ve kart kullanımı bir alışkanlık olmuş gibi. Tabi ki öyle herkeste kredi çekemiyor, yani kredi çekmeyi istemek yetmiyor onun şartlarını da sağlayabilmek gerekiyor. Genelde bütün bankalar kart başvurusu ya da kredi başvurusu değerlendirmesi yaparken farklı ölçütler belirlemiştir. Dolayısıyla bazı kişiler bu ölçütleri karşılayamadığı için bankaca reddedilirler. Eğer siz de kredi başvurusuna olumsuz cevap aldıysanız muhtemelen aşağıdaki belirttiğimiz kriterlerde problem var demektir.

Kredi Başvurularının Reddedilme Sebepleri

Kredi veya kredi kartı başvurusu reddedilenlerdenseniz, kredi başvurusunda gelir beyanınızı belgelememişseniz ya da belgelediğiniz gelirin talep ettiğiniz kredi tutarıyla arasında fark vardır demektir ve bu yüzden başvurunuz reddedilmiş olabilir.

Kredi başvurusu esnasında başka bir bankadan kullandığınız krediniz devam ediyorsa ve özellikle de diğer kredi ödemesinde sorunlar yaşıyorsanız başvurunuz reddedilebilir. Eğer son bir yıl içinde gerek kredi kartı ödemesi olsun gerekse de kredi ödemesi olsun düzensizlikleriniz varsa ve bu zaman dilimi içerisinde geri ödeme işlemlerinde en az dört defa ve daha çok gecikme yaşamışsanız başvurunuz reddedilebilir. Başvuruyu yapan kişinin kredi kayıt bürosunun veri tabanında bir kredi referansı bulunmadıkça ve iş yerinde 6 aydan daha az bir zamanda çalışmaktaysa kara listeye girdiyse kredi sicilinde bir yasal ve idari takip geçmişi varsa başvurusu reddedilebilir.

Kredi başvurusunda bulunuyorsanız ve red cevabı alıyorsanız bir diğer sebepte geçmişte bir başkasının borcuna kefil olmanız ve borç sahibinin geri ödemesini yapmaması nedeniyle takip altına alındıysanız kredi başvurusunuz genelde reddedilir.

Bütün bu saydığımız nedenlerle kredi veya kart başvurunuz reddilebilir. Sizlere tavsiyemiz kredi notunu yüksek tutmanız ve kara listeye girmemek için düzenli ödeme yapmanızdır.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.