Ana SayfaSağlıkGünde 2 litre suyla selülite veda

Günde 2 litre suyla selülite veda

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Selülitten düzenli yürüyüş ve egzersizle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden uzmanlar, gün boyu yeterli miktarda su tüketiminin, selülit oluşumunu engellediğini vurguluyor. Uzmanlar, kadınları, ciltte sarkmalara ve selülite neden olan yanlış diyetlere karşı da uyarıyor. Dr. Dilek Şire Eren ve Dr. Mustafa Eren ile birlikte Estelite Güzellik Merkezi ’nin kurucuları arasında yer alan Dr. Gizem Toktaş Geylani, selülitli bacakların, özellikle yaz aylarında her kadının en büyük korkusu olduğunu ifade etti. Sıkışmış yağ hücrelerinin vücutta oluşturduğu portakal kabuğu görünümüyle, kadınlara kıyafet seçiminde zor anlar yaşatan selülitleri, genetik yatkınlık ve hormonal nedenlerin yanı sıra; fazla kilolar, hareketsiz yaşam, hamilelik veya yanlış beslenme alışkanlıklarının tetiklediğini vurgulayan Geylani, “yaz yaklaşıyor” diye yapılan şok diyetlerin, yapılan en büyük yanlışlardan biri olduğunu söyledi.

Ciltte sarkmalara ve selülite neden olan, bilinçsizce yapılan şok diyetler yerine; ideal kiloya kavuşmak için diyetisyen kontrolünde doğru beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesinin daha doğru olduğunu kaydeden Geylani, “Ayrıca doğru beslenme alışkanlıklarına egzersiz ile destek vermek için, düzenli tempolu yürüyüşler ve selülit giderici egzersizler yapılmalıdır” dedi.

“GÜNLÜK YETERLİ SU TÜKETİMİ SELÜLİTİ ENGELLİYOR”
Selülit oluşumunu engellemek ve var olan portakal kabuğu görünümünü hafifletmek için, en etkili tedavi yöntemlerinden birinin de doğru beslenme alışkanlıkları kazanmak olduğunun altın çizen Dr. Gizem Toktaş Geylani, şöyle devam etti:
“Tıpkı bazı gıdaların selüliti tetikleyici etkisi olduğu gibi, bazılarının ise selülitle savaşmada oldukça etkili oldukları kabul edilmiştir. Kazanılması gereken beslenme alışkanlıklarının başında su tüketimi yer almaktadır. Gün boyu yeterli miktarda su tüketimiyle kan dolaşımı sağlanmakta ve vücutta ödemin oluşması önlenmektedir. Bu şekilde vücutta su toplanmasının ve sarkmaların önüne geçerek, selülit oluşumunu da engelleyen su, günde en az 2-3 litre olarak alınması gereken sıvının büyük çoğunluğunu oluşturmalıdır.”

“C VİTAMİNİ YÖNÜNDEN ZENGİN BESİNLER TERCİH EDİLMELİ”
Dr. Gizem Toktaş Geylani, selülit tedavisinde, vitamin ve mineral yönünden zengin besinlerle beslenmenin de önemli olduğunu belirterek, “Özellikle iyi bir antioksidan olan C vitamini, ciltteki kolajen yapımında önemli bir pay sahibidir. Maydanoz, karnabahar, brokoli, portakal, kivi, limon, çilek, greyfurt, yeşilbiber gibi besinler içeren, C vitamini yönünden zengin menülerle selülit tedavisinde etkin sonuçlar alınabilmektedir” ifadelerini kullandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.