Ana SayfaKariyerKariyer Yolculuğu: Yapı Kredi Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Kariyer Yolculuğu: Yapı Kredi Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yıllardır ülkemizde hizmet veren Yapı Kredi Bankası, bankacılık sektörünün çeşitli alanlarında öğrencilerden yeni mezunlara, deneyimlilerden işinde deneyim sahibi olmayanlara kadar iş imkanları sağlıyor. Yapı Kredi Kariyer yolculuğunda banka, adaylardan bir takım kriterler talep edip, banka iş başvurusunda dikkat edilmesi gerekenleri çok önemsiyor.

Yapı Kredi Kariyer Yolculuğu

Yapı Kredi kariyer yolculuğunda banka hem yeni mezunlara, hem öğrencilere hem de deneyimli profesyonellere çeşitli iş imkanları sağlıyor. Hem deneyimlilik limitine hem de alana göre çeşitli kriterler talep ediyor. Aynı zamanda da çalışanlarının kendilerini bankacılık sektöründe geliştirebilmeleri için eğitim imkanları sağlıyor.

Yeni Mezunlar için Heroes Club

Yapı Kredi kariyer Heroes Club, kişisel gelişimlerine önem veren, iş dünyasını yakından tanımak isteyen, çevresine ve topluma her zaman duyarlı olan, bankacılık sektöründe kariyer hedefi olan 3. Sınıf üniversite öğrencilerine sunulan 1 yıllık kişisel gelişim ve genç yetenek programıdır. Bu program ile öğrenciler, Yapı Kredi’yi yakından tanıma imkanı yakalayabilirler. Bu programda başarı elde edenlere de banka, mezuniyet durumunda iş imkanı sağlar.

Yapı Kredi Heroes Club Programının Sağladığı Avantajlar

  • Öğrenciler, bankacılık, teknoloji ve dijitalleşme alanlarında eğitimler alabilirler.
  • Yeni bakış açısı imkanı sağlayan gelişim kamplarına katılabilirler.
  • Kariyer hedeflerini belirlerken mentor desteğinden yararlanabilirler.
  • Staj ve part time olarak Yapı Kredi’de çalışma fırsatı yakalayabilirler.
  • İş hayatı hakkında tecrübe edinebilirler.
  • Yapı Kredi’nin diğer alanlarını tanıma imkanı bulurlar.
  • Bankanın diğer alanlarındaki çalışanlar ve yöneticiler ile tanışabilirler.
  • Dersler için uzman desteği alabilirler.

Yapı Kredi Personel Alımlarında Süreç Nasıl İşliyor?

Yayımlanan banka iş ilanı kapsamında alana göre adaylar sınavlara tabi tutuluyor. Bu sınavlar İngilizce, Genel Yetenek ve Sayısal, Algılama ve Hafıza sınavları oluyor. Bunun takibinde de mülakat oluyor. Adaylar sınavları başarıyla tamamlarlarsa mülakatlara davet ediliyor. Banka adaylara mülakat aşamasında bazı sorular soruyor. Bunlar genel olarak;

  • İş tecrübesi,
  • Başarılar,
  • Yetenekler,
  • Yapı Kredi Kariyer yolculuğundaki beklentiler.

Yapı Kredi insan kaynakları ise adayların banka iş başvurusu yaptıkları alanında özelliklerini, bankanın çalışanlarından beklentilerini, nasıl çalıştıklarını, bankanın misyon ve vizyonunu anlatıyor.

Yapı Kredi Bankası Çalışanlarına Tanınan Haklar ve Maaş Bilgisi

Yapı Kredi Bankası’nda Çalışmak İsteyenler, Bunlara Dikkat!

Yapı Kredi kariyer yolculuğunda banka yetkinlik bazlı mülakatlar gerçekleştiriyor. Söz konusu mülakat ise kişilerin önceki dönemlerindeki çalışma ve performansları ele alınarak ilerleyen süreçlerdeki performansları öngörülmeye çalışılıyor.

Yapı Kredi Bankası için her zaman ilk intiba çok önemlidir. Adayların mülakata ne çok çok erken gelmelerini ne de çok geç gelmelerini ister. Mülakat saatinde 10 dakika öncesinde orada olmak her zaman en ideali olur. Bankanın dikkat ettiği bir diğer konu ise kişilerin dış görünüşleri. Adayların resmi kıyafet giyme zorunluluğu bulunmaz. Ancak banka kişilerin temiz kıyafet giyip giymediğini, ütülü ve şık olmalarını ister. Aynı zamanda da banka adayların stresli olmalarını istemez.

Yapı Kredi Bankası Maaşı Ne Kadar? Nasıl Hesaplanır?

Yapı Kredi Bankası maaşı brüt üzerinden hesaplanmaktadır. Yıllık bazda uygulanan farklı vergi dilimleri nedeniyle alınacak olan maaş da farklılık göstermektedir. Yani devreye giren asıl şey vergi matrahı olmaktadır. Vergi matrahı ise, üzerinden belli bir oranda kesilecek olan gelir vergisi, SGK, işsizlik sigortası ve benzeri gibi kesintiler sonrasında belirlenen aylık gelirdir. Bu kesintiler yüzde 15 ile yüzde 35 arasında olmaktadır.

Bir de ihbar süresi kavramının bilinmesi gerekir. Bu, kanunda bulunan ve bir işten ayrılırken ya da işverenin çalışanının işini sonlandırmasından önce birbirlerine tanımaları gereken zaman olarak tanımlanmaktadır. Bu süre ise, 6 aydan daha kısa süreli görevlendirme için 2 hafta, 6 ay ile 1,5 sene arasındaki görevlendirme için 4 hafta, 1,5 sene ile 3 sene arasında görevlendirme için 6 hafta, 3 seneden daha uzun süreli görevlendirme için ise 8 hafta olarak belirlenmiştir. Deneme süresi ise 2 aydır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.