Ana SayfaSağlıkDengeli Beslen Harekete Geç

Dengeli Beslen Harekete Geç

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İzmirli kadınlar, Dünya Sağlık İçin Hareket Gününde önemli bir sağlık problemi olan obeziteye (şişmanlık) karşı farkındalık oluşturmak amacı ile Gündoğdu meydanında toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde; Şenpiliç ve b-fit tarafından gerçekleştirilen Dengeli Beslen Harekete Geç projesi etkinliğine katılan yaklaşık 500 kadın, Zumba Eğitmeni Atakan Uğurlu eşliğinde Zumba yaptı. Yüzlerce kadının Zumba dansına, Gündoğdu meydanını dolduran kadın, genç, yaşlı, çocuk herkes eşlik etti.

Gündoğdu meydanında İzmirli b-fit kadınlarına Zumba yapmanın püf noktalarını uygulamalı olarak gösteren Dengeli Beslen Harekete Geç Projesi Zumba eğitmeni Atakan Uğurlu, “Modern hayat, teknolojik gelişmeler insanların hareketsiz kalmalarına yol açıyor. Bu da dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olarak kabul edilen obezitenin artışı anlamına geliyor. Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı ‘ruhen, fiziken ve sosyal yönden tamamen iyi durumda olmak şeklinde tanımlıyor. Ve yapılan araştırmalar da düzenli hareket ve egzersizin kronik hastalıkların oluşması ve engellenmesinde önemli rol üstlendiğine işaret ediyor. Obezite ile mücadelede en etkili yöntemin dengeli beslenme ve hareket olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Şenpiliç’in başlattığı Dengeli Beslen Harekete Geç’ Projesiyle İzmir Gündoğdu meydanındayız. Amacımız Dünya Hareket Gününde kadınlara egzersiz yapmaları için ilham vermek ve cesaretlendirmek” dedi.

DENGELİ BESLEN, HAREKETE GEÇ
Yapılan araştırmalar, Türkiye’de erkeklerin yüzde 25’inin kadınların da yüzde 41’inin obez ya da aşırı kilolu olduğunu gösteriyor. Dünyadaki çocukların yüzde 20-25’inin obez olduğu ve bu çocukların yüzde 70’inin erişkinlikte de obez oldukları biliniyor. Obezitenin dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de tehdit ettiği gerçeğinden yola çıkan Şenpiliç, 2015 yılında Dengeli Beslen Harekete Geç sloganıyla büyük bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Dengeli Beslen Harekete Geç kampanyası, ailelerinin beslenmesi konusunda kilit rol üstlenen kadınların dengeli beslenme ve egzersizin önemi konusunda bilinçlendirilmesini hedefliyor.

Kampanya kapsamında geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İSMEK ve MEB’in destekleri ile İstanbul’da çeşitli devlet okullarında etkinlikler düzenlendi. Dengeli Beslen Harekete Geç kampanyası, 2016 yılında Sakarya’da Şenpiliç Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi ile Kocaeli Büyükşehir, Eskişehir Büyükşehir ve İzmir Büyükşehir belediyeleri gibi işbirlikleri ile düzenlenen etkinliklerle hedefi doğrultusunda Anadolu’da yaygınlaştırılmaya başlandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.