Ana SayfaGündemTürkiye’de Hayat Pahalılığı ile İlgili 3.634 Adet Haber Yapıldı!

Türkiye’de Hayat Pahalılığı ile İlgili 3.634 Adet Haber Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılındaki Türkiye’nin ortalaması alınarak oluşturulan raporda en pahalı ve en ucuz şehirler yer aldı. Ayrıca ilginç bir gerçek daha ortaya çıktı.

En Pahalı Şehir İstanbul Oldu

Geçtiğimiz yılın ortalamalarının göz önünde bulundurularak hazır hale getirilen Türkiye’nin en pahalı ve en ucuz şehirlerinin hangileri olduğunu bildiren rapora göre 2017 yılında en pahalı şehrin İstanbul olduğu ortaya çıktı. İstanbul’daki fiyatlar Türkiye’deki diğer şehirlerin ortalamasının yüzde 14.75’ini geçti.

Raporda TÜİK Verileri Baz Alındı

PRNet olarak bilinen medya takibi ve raporlamaları yapan bir ajans tarafından hazırlanan raporun konusu Türkiye’deki hayat pahalılığı oldu. PRNet raporunda TÜİK yani Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilerden ve medyadaki yansımalardan yararlandı. Raporun hazırlanmasında Türkiye’nin ortalaması baz alındı. Diğer şehirlerle kıyaslandığında İstanbul’un Türkiye ortalamasının yüzde 14.75’inden daha pahalı olduğu sonucu ortaya çıktı. İstanbul’u ikinci sırada İzmir takip etti. İzmir’in pahalılık oranı yüzde 9.04 oldu. Üçüncü sıradaki Ankara’nın pahalılık oranı yüzde 6.62, dördüncü sıradaki şehirler olan Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bolu’nun pahalılık oranı da yüzde 4.14 olarak açıklandı.

Hayat Pahalılığı Haberleri Ses Getiriyor

2017 yılı boyunca hayat pahalılığı ile ilgili 3.634 haber yapıldığı da raporda ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç olarak dikkat çekti. Bu yılın ocak – şubat – mart – nisan – mayıs aylarının şu ana kadar olan döneminde ise 1.550 oldu. Medyada çıkan haber başlıklarına bakıldığında kira ücretleri, konut fiyatları, akaryakıt ve döviz haberlerinde artış olduğu, ayrıca gıda fiyatları ile dalgalanmaların göz çarptığı, hayat pahalılığı hakkındaki haberlerin en çok ses getiren haberler olduğuna da vurgu yapıldı.

En Ucuz Şehirler Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Şehirler Oldu

Araştırmanın sonucunda yayınlanan rapora göre Türkiye’nin en ucuz şehirleri Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki şehirler olduğu öğrenildi. Bu şehirler Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır olarak ilk dördü oluşturdu. Sıralamadaki diğer şehirler de Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak olarak yer aldı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.