Ana SayfaEkonomiAltın Satın Alacaklar Dikkat! 40 Liraya Çeyrek Altın Satıyorlar!

Altın Satın Alacaklar Dikkat! 40 Liraya Çeyrek Altın Satıyorlar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal medyayı mesken tutan altın fırsatçıları açtıkları sahte hesaplarla sahte altın satışı yapıyorlar.

Sahte Altın Satıcılarına Karşı Uyarıldı

Sahte altın satıcıları bu kez sosyal medya platformlarından vatandaşları dolandırıyor. Açtıkları gerçek olmayan hesaplarla ucuz fiyata altın sattıklarını iddia eden kişiler sahte çeyrek altın, Cumhuriyet altını satışı yapıyorlar. Gramı 184 lira olan gram altın, fiyatı 300 lir civarında olan çeyrek altın ve fiyatı 1.218 lira olan Cumhuriyet altını gibi çeşitlerin sahte olanları bu hesaplarda altın fırsatı olarak lanse ediliyor.

Sahte Altınlar Gerçeğinden Zor Ayırt Ediliyor

Darphane yetkilileri tarafından bu konuda vatandaşların uyarılması amacıyla bir açıklama yapıldı. Yetkililer çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altınının üzerinde bulunan mührün sadece Darphane tarafından basılabildiğini söylediler. Bu yüzden bahsi geçen altınların üretiminin de sadece Darphane tarafından yapıldığı ve piyasaya verildiği de belirtildi. Sahtesi yapılarak satışa sunulan Cumhuriyet altını devletin güvencesi ile sadece Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün basabildiği, farklı boyutları ve ağırlıkları olan 22 ayar altından imal edilen para olarak biliniyor.

Sahte Altın Aramaları Arttı

Türkiye Cumhuriyet Darphanesi son yıllarda yapılan yatırımlarla dünyanın gelişmiş olarak bilinen darphaneleri arasına girdi. Sosyal medya hesapları üzerinden faaliyet gösteren altın dolandırıcıları sattıkları altınların birebir aynı olduğunu iddia ediyorlar. Bu hesaplar aracılığıyla satın alınan altın çeşitleri teslim alındıktan sonra gerçeğinden farkı zor ayırt ediliyor. Ayrıca arama motorlarında yapılan aramalarda sahte altın bulma ile ilgili aramaların arttığı da bildirildi.

Sadece Darphane Altın Üretimi Yapabilir

Kuyumcular da bu konuda konuştu ve altın üretiminden sadece Darphane’nin sorumlu olduğunu, altın dolandırıcıların bu işi açıktan yaptıklarını, bu yüzden de sosyal medya üzerindeki sahte hesaplarında sık sık isim değiştirdiklerini söylediler.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.