Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası’ndan Bir Hamle Daha! Kredi Ödemelerinde Döviz Kuru Sabitlendi!

Merkez Bankası’ndan Bir Hamle Daha! Kredi Ödemelerinde Döviz Kuru Sabitlendi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihracat reeskont kredi ödemelerindeki döviz kurunu sabitleme kararı aldı.

İhracat Kredilerinden Döviz Kuru Sabitlendi

Merkez Bankası aldığı son dakika kararı ile ihracat reeskont kredilerinin ödemelerindeki döviz kurunu sabitledi. 31 Temmuz 2018 tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat reeskont kredilerindeki döviz kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 4.2 lira olarak sabitlendi. TCMB’nin aldığı bu karardan sonra 4.78 lira civarında seyreden dolar kuru 4.7066 liraya kadar düştü.

Kredi Ödemelerinde Dolar Kuru 4.2 Liraya Sabitlendi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan son dakika kararı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada kullanımı 25 Mayıs 2018 tarihinden önce olan ve vadesi 31 Temmuz 2018 tarihinde dolacak olan döviz kazandırıcı hizmetler ve ihracat reeskont kredilerinin, kredinin vadesi kapsamında ödenmesi durumunda Amerikan doları için 4,2000; euro için 4,9000; İngiliz sterlini için 5,6000 kuru kullanarak Türk Lirası olarak ödeme yapılmasına imkan sağlamak ve kredinin kullanıldığı tarihteki işlem kurunun sabitlenen kur tutarından yüksek olması halinde kredilerin geri ödemelerinde kredinin kullanıldığı tarihteki döviz kurunun baz alınacağı bildirildi.

Açıklamanın Ardından Dolar 4.70 Liraya Düştü

Merkez Bankası’nın bu kararının ardından 4.78 lira olan dolar kuru 4.70 liraya geriledi. Dolar bu sabah saat 10:00 civarında 4.72 liradan işleme alındı. Merkez Bankası tarafından döviz kurlarındaki artış nedeniyle daha öncede GLP faizlerinin yükseltilmesi kararı alınmış ve yüzde 13.5 olan faiz oranı 300 baz puan artırılarak yüzde 16.5’e yükseltilmişti. TCMB ayrıca dün de TL uzlaşmalı ve vadeli döviz ihalelerine dair takvimi güncelledi. Güncellemede 6.15 milyar dolar olan ihalelerdeki döviz satım tutarı 8 milyar dolara kadar artırıldı. Ayrıca bu yılın sonuna kadar bahsi geçen tutarın ulaşabileceği en yüksek düzey de 10 milyar dolar olarak belirlendi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.