Ana SayfaEkonomiHaftanın En Çok Kazandıranı Altın Oldu

Haftanın En Çok Kazandıranı Altın Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Yatırımda en güvenilir liman olan altın yatırımcısını memnun etti. Kazandıran arasında dolar listenin ikinci sırasında yer aldı. Dolar bu haftayı yüzde 6,45’lik kazançla tamamladı.

Piyasalar bu hafta oldukça hareketliydi. Sert yükselişler ve sert düşüşlere ev sahipliği yapan piyasalar arasında, altın en dikkat çekenlerden oldu. Altın bu hafta (24 Ayar) yüzde 6,45 değer kazandı. Dolar kuru yüzde 5,10 fiyat artırdı. Borsa yatırımcısı haftayı sınırlı bir kazançla geride bıraktı.

Borsada Bu Hafta!

Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan BIST 100 endeksi dahilindeki hisseler haftayı yüzde 0,77’lik değer artışıyla geride bıraktı. BIST 100 endeksi hafta bazında en yüksek seviyeyi 103 bin 769,80 puanda yakaladı. Haftanın en düşük puanı ise 100 bin 888,80 olarak kayda geçti. Haftanın genel bir değerlendirmesi yapıldığında borsa bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,77 değer artırdı.

Altın Kazancını Maksimize Etti

Kapalıçarşı piyasasının fiyatları incelendiğinde 24 ayarlık altının gram fiyatı bu hafta yüzde 6,45 artarak yatırımcısının yüzünü güldürdü. Cumhuriyet altınındaki kazanç haftanın son işlem gününde yüzde 6,51’lik prime işaret etti. Çeyrek altınsa bir haftalık dilimde fiyatını 305 liradan 325 liraya çıkarmayı başardı.

Dolar Kazancını Korudu

Dolar kuru bu hafta yüzde 5,10’lük yükselişle piyasaların nabzını yükseltti. Euro ise yüzde 4,15’i bulan oranda değer artırdı. Dolar haftanın son işlem gününde 4,72 lira bandıyla kapanış yaptı. Euro ise 5,50 lira bandındaki konumuna devam etti.

Bireysel emeklilik fonları haftanın son işlem gününde hafta bazında yüzde 1,38’lik kazanç sağladığını kayıt altına aldı. Yatırım fonları haftayı yüzde 0,69’luk yükselişle tamamladı. Yatırım fonları arasında haftanın en yüksek kazancına ise kıymetli madenler fonlarının ulaştığı dikkat çekti. Artış yüzde 6,33’ü bulan oranda oldu.

Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan Tahvil ve Bono Piyasası verileri incelendiğinde, ağırlıklı ortalama dahilinde farklı vadeye sahip bono ve tahvillerin hafta bazlı net kazancı yüzde 0,15-0,31 aralığında değişti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.