Ana SayfaEkonomiTÜİK Açıkladı! Dış Ticaret Açığı 6.5 Milyar Doları Aştı!

TÜİK Açıkladı! Dış Ticaret Açığı 6.5 Milyar Doları Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK tarafından 2018 yılına dair geçici dış ticaret rakamları açıklandı.

Dış Ticaret Açığı Nisan Ayında 6 Milyar 685 Milyon Dolar

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verileri baz alınarak 2018 yılının nisan ayı ile ilgili geçici dış ticaret verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre geçen nisan ayında Türkiye’de ihracat, 2017 yılının nisan ayına göre yüzde 7.8 oranında arttı. 2018 yılı nisan ayında Türkiye’de 13 milyar 869 milyon dolarlık ihracat yapıldı. İthalatta ise aynı dönemde geçen yıla göre yüzde 15.6 oranında artış oldu ve 20 milyar 554 milyon dolar oldu.  2018 nisan ayında Türkiye’nin dış ticaret açığı yüzde 35.6 oranında artış kaydederek 6 milyar 685 milyon dolara çıktı. Ocak ayındaki dış ticaret açığı 9.7 milyar dolar, şubat ayında dış ticaret açığı 5.7 milyar dolar, mart ayında da 5.9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Avrupa Birliği’nin İhracattaki oranı Yüzde 50.7 Oldu

2018 yılının nisan ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı 2017 yılının dördüncü ayına göre gerileme kaydetti. 2017 yılının nisan ayında yüzde 72.3 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı bu yılın nisan ayında yüzde 67.5 oldu. Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleşen ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 oranında arttı ve bu yılının nisan ayında 7 milyar 28 milyon dolar oldu. Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin toplam ihracatındaki payı geçen yıl nisan ayında yüzde 44.8 iken; bu yılın nisan ayında yüzde 50.7 oranında gerçekleşti. Almanya’ya Türkiye’den yapılan ihracat 2018 yılının nisan ayında 1 milyar 366 milyon dolar oldu ve Almanya ihracatta ilk sırada yer aldı. Sıralamada İngiltere 852 milyon dolarlık ihracatla ikinci, İtalya 784 milyon dolarlık ihracatla üçüncü, Fransa da 690 milyon dolarlık ihracatla dördüncü oldu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.