Ana SayfaEkonomiUBER’e Bir Şok Daha! Turizmciler Belgelerini Geri İstiyor!

UBER’e Bir Şok Daha! Turizmciler Belgelerini Geri İstiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

UBER ile ilgili son günlerde yaşanan olumsuz gelişmelere biri daha eklendi. UBER’e D2 belgesini kullanım için veren turizm acenteleri geri alıyorlar.

Turizm Acenteleri D2 Belgelerini Geri Alıyor

D2 yetki belgelerinin UBER tarafından kullanılmasın önüne geçen yönetmelikten sonra bu belgeleri UBER’e kiraya veren turizm şirketleri belgelerini geri çekmeye başladılar. UBER ile ilgili yönetmeliğin çıkmasından ve korsan taşımacılık yaptığına karar verilmesinin ardından son birkaç günde verilen belgelerin yüzde 30’unun geri çekildiği öğrenildi.

Turizm Acentelerine de Ağır Cezalar Getirildi

Geçtiğimiz Salı günü Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Değişikliğe ve yeni düzenlemeye göre UBER ve taksiciler arasında devam eden konu yeniden Türkiye gündemine oturdu. Yönetmelikteki değişikliğe göre D2 belgelerini UBER’e kullanması için veren turizm şirketlerini de ağır cezalar bekliyor. Turizm acentelerinin UBER’e kullandırdığı D2 Turizm Taşıma Belgesi’nin tespit edilmesi halinde acenteleri ağır cezalar bekliyor. Şirkete ilk tespit edildiğinde 50 uyarı cezası verilecek. Bunun tekrarının belirlenmesi halinde ise 2 yıllığına D2 belgesi iptal edilecek. Taksiciler bu duruma sevinirken bir adım daha atıldı.

2 Günde Belgelerin Yüzde 30’u Geri Çekildi

UKOME olarak bilinen Ulaştırma Koordinasyon Merkezi, UBER tarafından kullanılan Turizm Servis Taşımacılığı Güzergah İzin Belgesi hakkında önemli yaptırımlar uygulamaya başladı. Yönetmeliğin yeni haline göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Güzergah İzin Belgesi iptal edilecek. Bu sayede UBER’in kullandığı D2 Turizm Belgesi ve Güzergah İzin Belgesi ile ilgili caydırıcı nitelikte önlemler alındı. Bu adım üzerine UBER’e belgesini kiraya veren turizm acenteleri tarafından D2 belgeleri geri çekilmeye başlandı. Son 2 günde yaşanan  bu gelişmelerden sonra UBER’de kiralık olan D2 belgelerinin yüzde 30’unun geri istendiği öğrenildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.