Ana SayfaEkonomiKapıkule Sınır Kapısında 15 Kilometrelik Tır Kuyruğu!

Kapıkule Sınır Kapısında 15 Kilometrelik Tır Kuyruğu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’den Avrupalı ülkelere ihracat yükü taşıyan tırların sınır kapılarında oluşturduğu kuyruklar uzadıkça uzadı. Tır şoförleri uzayan kuyruklara tepki verdi.

Avrupa’ya Açılan Gümrük Kapılarında Kuyruk Uzuyor

Türkiye’den Avrupa’ya ihracat ürünü taşıyan tırlar Edirne ilindeki sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruğun nedeni ise Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi olarak ifade edildi.

İhracat yüklerini Avrupalı ülkelere taşıyan tırların gümrük kapılarındaki çilesi bitmedi. Bulgaristan tarafının gümrük işlemlerini hızlı yapamaması tır kuyruğunun uzamasına neden oldu.

Edirne’deki sınır kapılarından alınan bilgilere göre Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki tır kuyruğu 15 KM’yi geçti. Aynı yoğunluk Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da görüldü. Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki tırlarsa 13 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu.

Kapıkule Sınır Kapısı gümrüğünden geçmek için sıraya giren tır sayısı 600 kadar oldu. Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki kuyrukta ise en az 520 tırın beklediği görüldü. Bulgaristan tarafının gümrük işlemlerini tamamlamasını bekleyen tır şoförleri uzayan kuyruklara tepki verdi.

Kuyrukta sıra bekleyen bir tır şoförü kuyruğa iki gün önce girdiğini, Bulgaristan tarafının çok yavaş çalıştığını, bu sorunun bir süredir devam ettiğini, ihracat yükünü zamanında teslim edememekten endişe duyduklarını ifade etti. İki gündür insanı ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı yaşadıklarını da belirterek, soruna bir an önce çözüm üretilmesini dile getirdi.

Öte yandan tır kuyruğunda sıranın kendisine gelmesini bekleyen diğer bir tır şoförü ise, “Kuyruğun nedeni Bulgaristan gümrüğünün işlemleri yavaş yapmasından kaynaklı. Türkiye tarafında herhangi bir sorun yok. İşlemler olabildiğinde hızlı yapılıyor. Fakat aynı hız Bulgaristan tarafı için geçerli değil. Durum böyle olunca bizlerde böyle günlerce beklemek zorunda kalıyoruz” dedi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.