Ana SayfaSağlıkHindistan Cevizi Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hindistan cevizi (Cocos Nucifera) tropik bölgelerde Özellikle Pasifik Adaları’nda yetişen bir palmiye ağacı olup, meyvesi yenebilen ve boyu 20 metreyi aşan bir bitkidir. Bu ağaçların ömrü 100 yıldır ve yaşamlarının 50 yılında meyve verirler.

Hindistan cevizinin içeriğinde anne sütünde de bulunan laurik asit ve antioksidanlardan polifenol denilen maddeler vardır. Meyvesi kurutulup toz halinde tatlı ve pastalarda kullanılır veya taze olarak tüketilir.

Tıpta ilaç yapımında, kozmetik sanayide parfüm ve oda kokuları yapımında ve daha pek çok alanda bu bitki tüketilir. Yağı ise yemeklerde, tedavi edici olarak ve yine kozmetik ürünlerde kullanılır. Çok fazla ve neredeyse her alanda hindistan ceviz yağının faydalarını görmek mümkündür. aşağıda bu faydalardan en önemlileri bulunuyor.

  1. Hindistan cevizinin yağı içerdiği MCFA yağ asitleriyle trans yağlara kıyasla sağlık için çok faydalı bir yağ olup, metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile de kilo verilmesini sağlar. yemeklik yağ olarak zeytinyağı gibi kullanılabilir.
  2. Hindistan cevizi yağı ile cilt masajı yapıldığında vücut için rahatlatıcı bir etkisi vardır. Bunun yanı sıra, içeriğinde bulunan laurik asit sayesinde ciltte kötü kokuların oluşumuna engel olur. Adeta doğal bir parfümdür.
  3. Hindistan cevizi yağı ile makyaj temizlenebilir. Piyasada ki makyaj temizleyicilerden çok daha rahat ve hızlı bir şekilde ciltteki kozmetik kalıntılarını temizler. Kimyasal değil doğal olduğu içinde güvenle kullanılabilir.
  4. Hindistan cevizi yağı göz altındaki torbaların giderilmesinde ve kaz ayaklarının azaltılmasında çok etkilidir. Yatmadan yarım saat kadar önce temizlenmiş cilde parmak ucçlarıyla uygulanması kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.
  5. Jilet ile yapılan epilasyondan sonra tahrişi önlemek için cilde sürüldüğünde cildi çabucak onarır.
  6. Hindistan cevizi yağının  antifungial ve antibakteriyel özelliklerine sahip olduğu biliniyor.. Ağızdaki bakteriler için su ile seyreltilerek gargara şeklinde, koltukaltında ve ter bezlerinin yoğun olduğu diğer bölgelerde de bakteri oluşumunu engellemek için krem gibi sürülerek kullanılabilir.
  7. Hindistan cevizi yağını, hamile kadınlar karın, göğüs ve basen bölgelerinde krem gibi sürerek çatlakların oluşmasını engelleyebilirler. Ya da zaten oluşmuş olan çatlakların görünümünü düzeltmede çok etkilidir.
  8. Emziren anneler meme başı çatlakları için Hindistan cevizini çok rahatlıkla ve güvenle kullanabilirler.
  9. Hindistan cevizi yağı ile tırnaklara ve tırnak etlerine yapılan masaj zayıf tırnakları güçlendirir, kolay kırılmalarını önler.
  10. Kış aylarında dudak çatlaklarını önlemenin en güzel yolu dudağa sürülen Hindistan cevizi yağıdır.
  11. Travma nedeni ile oluşan kas ağrılarına ve böcek ve sinek ısıran yerlere Hindistan cevizi yağı sürüldüğünde ağrıyı alır.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.