Ana SayfaEkonomi24 Haziran Seçimlerinin Esas Kazananı Emekliler Olacak!

24 Haziran Seçimlerinin Esas Kazananı Emekliler Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek olan seçimlerden sonrası ile ilgili emeklilere verilen vaatler damga vurdu.

Siyasi Partilerin Emeklilere Sunacakları Dikkat Çekiyor

Siyasi partiler tarafından 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlerden sonrası verilen vaatler arasında emekliler için olanlar dikkat çekiyor. 10 yıl gibi bir süredir emekli aylıkları hesaplanırken GGSYH olarak bilinen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 100’ü yerine yüzde 30’ı alınıyor. Aylık Bağlama Oranları’nda düşüş olmasından dolayı 24 Haziran seçimlerinde emeklilerin rahatlığı göz önüne alınıyor.

Emeklilere Yılda 2 Kez Bayram İkramiyesi

Siyasi partiler tarafından verilen vaatler arasında emeklilere bayram ikramiyesi adı ile yılda 2 kez ikramiye verilecek olması öne çıktı. Ayrıca ek göstergeler 3.600’e yükseltilerek emekliden muayene, aylık ve tazminat artırma, ilaç katılım payı ve fark ücretlerinin alınmaması ile ilgili vaatler de dikkat çekiyor. Türkiye’de bulunan 12 milyon emekli vatandaş seçimlerden sonrası için pek çok olanak ile karşılaşacaklar. 2008 yılından sonraki dönemde emekli aylıkları hesaplanırken GSYH’nin sadece yüzde 30’u alınıyor. İlgili yasanın çıkmasından itibaren çalışanların emekli olduktan sonra alacakları emekli aylığında kesinti olmuş oldu.

Gençlerin Bağ – Kur Primlerini Devlet Ödeyecek

Yaşanan bu gelişmelerden sonra emekliler satın alma güçlerinin düşmesinden dolayı zor durumda kaldılar. Şimdi seçim döneminde olunmasından dolayı emekliler siyasi partilerin hedefi haline geldi. Partiler emeklilerin refahını düşünerek maddi durumlarının iyileştirilmesi yoluna gideceklerini söylüyorlar. İktidar partisi olan AK Parti emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye vereceğini açıkladı. Ak Parti’nin bu uygulaması hayata geçirildi. Diğer siyasi partilerin de seçimden sonrası ile ilgili verdikleri vaatler arasında emeklilerin ön planda olması dikkatlerden kaçmıyor. Bu vaatlerin arasında girişimci gençlerin desteklenmesi amacıyla 18 ile 29 yaş arasındaki Bağ – Kur’luların primlerinin 1 yıl süreyle devlet tarafından ödenecek olması da dikkat çekici olarak nitelendiriliyor.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.